Fermentation of amaranth polysaccharide component to fractional fission products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F05%3A63504066" target="_blank" >RIV/70883521:28110/05:63504066 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Fermentation of amaranth polysaccharide component to fractional fission products
Original language description
The topic of the article is oriented at Amaranthus plant and its possible using. Complex exploitation of amaranth mass uses the rest of the herb after removing leafs and seeds is in the research. Fermentation of amaranth mass is engaged in anaerobic decay. This way of amaranth utilization is tested in this case. It is suitable to describe fermentation by mathematical simulation of the decay process. The mechanism of four-level decomposition is described by a vector differential equation, which presentsa first order mechanism with regard to all reaction components. For analytical solution is Laplace transformation used. The designed mathematical model was verified by experimental measurement. Experimental device was supplemented by visualization program which was designed in programming environment Control Web. Archived data are compared with actual measured values.
Czech name
Fermentace polysacharidové složky amarantu na dílčí štěpné produkty
Czech description
Tento příspěvek popisuje rostlinu amarant a její potenciální využití. Komplexní využití amarantové biomasy po odstranění využitelných částí rostliny je součástí výzkumu. Fermentace amarantové hmoty probíhá anaerobně, vhodným popisem tohoto procesu je matematická simulace. Mechanismus čtyřstupňového rozkladu je popsán vektorovou diferenciální rovnicí, která představuje mechanismus prvního řádu s ohledem na všechy reakční součásti. Pro analytické řešení byla použita Laplacova transformace, vytvořený modelbyl ověřen experimentálním měřením. Experimentální přínos byl podpořen visualizačním programem v prostředí Control Web. Archivovaná data byla srovnávána s aktuálními měřenými hodnotami.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
CE - Biochemistry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Annals of DAAAM for 2005 & Proceedings of the 16th International DAAAM Symposium
ISBN
3-901509-46-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
2
Pages from-to
191-192
Publisher name
DAAAM International Vienna
Place of publication
Vienna
Event location
Opatija, Croatia
Event date
Oct 19, 2005
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—