All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Natural polymers based coating applied on hardened fats as an oxidative barrier

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F08%3A63507263" target="_blank" >RIV/70883521:28110/08:63507263 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Natural polymers based coating applied on hardened fats as an oxidative barrier

  • Original language description

    Presented work tested how amaranth flour starch-based hydrolysate coating solution adhered to the butter samples. The results expressed by sensory analysis are shown in the table and on the figure. Secondly, we analysed the functionality of the coating as a barrier to oxygen. The analysis consisted in measuring of peroxide values in dependence on storage time on tested samples (with coatings), on reference samples (without coating) and on samples stored in the original wrapping of the butter.

  • Czech name

    Povlaky z přírodních polymerů jako oxidační bariéra na ztužené tuky

  • Czech description

    Příspěvek se zabývá využitím roztoku škrobo-proteinového hydrolysátu amarantové mouky ke tvorbě ochranných povlaků na ztužené tuky. Nejprve jsme testovali možnosti tvorby povlaku a jeho adhesi na ztužený pokrmový tuk. Výsledky sensorické analýsy jsou tabelárně zpracovány a doplněny fotografiemi. Dále jsme posuzovali funkční vlastnosti povlaku ? bariérové vlastnosti vůči kyslíku. Kvantitativní analýsa spočívala v měření peroxidového čísla (PČ) vzorků másla s povlaky v závislosti na době skladování a srovnání hodnoty PČ s referenčními vzorky (bez povlaku) a se vzorky skladovanými v původním obalu.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    CD - Macromolecular chemistry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    CHISA 2008

  • ISBN

    978-80-02-02052-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Český svaz vědeckotechnologických společností

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Aug 31, 2008

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article