Home meal replacements in human nutrition
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63509388" target="_blank" >RIV/70883521:28110/10:63509388 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Hotové pokrmy v lidské výživě
Original language description
Spotřeba hotových pokrmů v posledních letech stoupá. Důvodem jsou změny životního stylu obyvatel, kteří mají stále méně času na přípravu pokrmů v domácnostech. Příčinami jsou především časová a pracovní vytíženost jak mužů tak i žen, nebo málo zkušenostís přípravou pokrmů. Na trhu jsou dostupné hotové pokrmy mražené, chlazené a sterilované. Všechny tyto pokrmy by měly svoji nutriční hodnotou odpovídat doma připraveným jídlům, a proto je důležité dodržovat mimo jiné podmínky skladování, aby nedocházeloke ztrátám významných nutričních faktorů.
Czech name
Hotové pokrmy v lidské výživě
Czech description
Spotřeba hotových pokrmů v posledních letech stoupá. Důvodem jsou změny životního stylu obyvatel, kteří mají stále méně času na přípravu pokrmů v domácnostech. Příčinami jsou především časová a pracovní vytíženost jak mužů tak i žen, nebo málo zkušenostís přípravou pokrmů. Na trhu jsou dostupné hotové pokrmy mražené, chlazené a sterilované. Všechny tyto pokrmy by měly svoji nutriční hodnotou odpovídat doma připraveným jídlům, a proto je důležité dodržovat mimo jiné podmínky skladování, aby nedocházeloke ztrátám významných nutričních faktorů.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Nové trendy v gastronomii - Workshop
ISBN
978-80-7318-944-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
8
Pages from-to
—
Publisher name
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Place of publication
Zlín
Event location
Kroměříž
Event date
Jan 1, 2010
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—