All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Home meal replacements in human nutrition

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63509388" target="_blank" >RIV/70883521:28110/10:63509388 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Hotové pokrmy v lidské výživě

  • Original language description

    Spotřeba hotových pokrmů v posledních letech stoupá. Důvodem jsou změny životního stylu obyvatel, kteří mají stále méně času na přípravu pokrmů v domácnostech. Příčinami jsou především časová a pracovní vytíženost jak mužů tak i žen, nebo málo zkušenostís přípravou pokrmů. Na trhu jsou dostupné hotové pokrmy mražené, chlazené a sterilované. Všechny tyto pokrmy by měly svoji nutriční hodnotou odpovídat doma připraveným jídlům, a proto je důležité dodržovat mimo jiné podmínky skladování, aby nedocházeloke ztrátám významných nutričních faktorů.

  • Czech name

    Hotové pokrmy v lidské výživě

  • Czech description

    Spotřeba hotových pokrmů v posledních letech stoupá. Důvodem jsou změny životního stylu obyvatel, kteří mají stále méně času na přípravu pokrmů v domácnostech. Příčinami jsou především časová a pracovní vytíženost jak mužů tak i žen, nebo málo zkušenostís přípravou pokrmů. Na trhu jsou dostupné hotové pokrmy mražené, chlazené a sterilované. Všechny tyto pokrmy by měly svoji nutriční hodnotou odpovídat doma připraveným jídlům, a proto je důležité dodržovat mimo jiné podmínky skladování, aby nedocházeloke ztrátám významných nutričních faktorů.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Nové trendy v gastronomii - Workshop

  • ISBN

    978-80-7318-944-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická

  • Place of publication

    Zlín

  • Event location

    Kroměříž

  • Event date

    Jan 1, 2010

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article