All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Amino acid profile of selected freshwater algae and cyanobacterium in dependence of their cultivation and desintegration

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F11%3A43867089" target="_blank" >RIV/70883521:28110/11:43867089 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Aminokyselinový profil vybraných sladkovodních řas a sinice v závislosti na způsobu jejich kultivace a dezintegrace

  • Original language description

    Celkový obsah dusíkatých látek a aminokyselinový profil v zelených sladkovodní ch řasách Scenedesmus quadricadua , Chlorella kessleri, Chlorella sp. a v kyanobakteriu Spirulina platensis byly vyhodnoceny. Vzorky byly pěstovány autotrofně a heterottrofně,dále některé z těchto vzorků byly dezintegrovány spryovým sušením a oscilačním kulovým mlýnkem. Celkový obsah dusíkatých látek ve vzorcích byl v rozmezí od 244,2 do 555,6 g/kg vzorku. Suma esenciálních aminokyselin (SUM EAK), neesenciálních aminokyselin(SUM NEAK) a sirné aminokyseliny (SUM Met + Cys) ve vzorcích byly v rozsazích: 18,00-32,67 g/16gN a 3,31 ? 7,02 g/16gN.

  • Czech name

    Aminokyselinový profil vybraných sladkovodních řas a sinice v závislosti na způsobu jejich kultivace a dezintegrace

  • Czech description

    Celkový obsah dusíkatých látek a aminokyselinový profil v zelených sladkovodní ch řasách Scenedesmus quadricadua , Chlorella kessleri, Chlorella sp. a v kyanobakteriu Spirulina platensis byly vyhodnoceny. Vzorky byly pěstovány autotrofně a heterottrofně,dále některé z těchto vzorků byly dezintegrovány spryovým sušením a oscilačním kulovým mlýnkem. Celkový obsah dusíkatých látek ve vzorcích byl v rozmezí od 244,2 do 555,6 g/kg vzorku. Suma esenciálních aminokyselin (SUM EAK), neesenciálních aminokyselin(SUM NEAK) a sirné aminokyseliny (SUM Met + Cys) ve vzorcích byly v rozsazích: 18,00-32,67 g/16gN a 3,31 ? 7,02 g/16gN.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Proteiny 2011: sborník příspěvků VI. ročník mezinárodní konference

  • ISBN

    978-80-7454-022-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    108-112

  • Publisher name

    Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

  • Place of publication

    Zlín

  • Event location

    Zlín

  • Event date

    May 3, 2011

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article