Sensory quality of biologically leavened gluten-free bread
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F14%3A43871682" target="_blank" >RIV/70883521:28110/14:43871682 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Senzorická kvalita biologicky kypřeného bezlepkového pečiva
Original language description
Cílem práce bylo zhodnotit senzorickou kvalitu bezlepkového pečiva připraveného z 5 různých přirozeně bezlepkových mouk (amarantové, cizrnové, merlíkové, pohankové a rýžové). Hodnocen byl vzhled a barva kůrky, vzhled, barva a textura střídy, elasticita střídy, porozita střídy, chuť a vůně a celkový dojem výrobků. Jako nejméně přijatelné bylo vyhodnoceno pečivo připravené z amarantové mouky. Důvodem byl nepřijatelně výrazný pach a chuť pečiva. Naopak rýžové a pohankové pečivo bylo vyhodnoceno posuzovateli jako nejlepší.
Czech name
Senzorická kvalita biologicky kypřeného bezlepkového pečiva
Czech description
Cílem práce bylo zhodnotit senzorickou kvalitu bezlepkového pečiva připraveného z 5 různých přirozeně bezlepkových mouk (amarantové, cizrnové, merlíkové, pohankové a rýžové). Hodnocen byl vzhled a barva kůrky, vzhled, barva a textura střídy, elasticita střídy, porozita střídy, chuť a vůně a celkový dojem výrobků. Jako nejméně přijatelné bylo vyhodnoceno pečivo připravené z amarantové mouky. Důvodem byl nepřijatelně výrazný pach a chuť pečiva. Naopak rýžové a pohankové pečivo bylo vyhodnoceno posuzovateli jako nejlepší.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků z XVI. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
ISBN
978-80-7305-670-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
74-76
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
May 28, 2014
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—