Pepper Shelf-life Black and White
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F14%3A43871704" target="_blank" >RIV/70883521:28110/14:43871704 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Údržnost pepře černého a bílého
Original language description
V práci je řešena údržnost fenolických látek mletého pepře černého a bílého s různou dobou použitelnosti. Obsah sušiny a popele během skladování vykazoval stálost (rozdíly byly nízké a statisticky neprůkazné). U pepře černého došlo vlivem délky skladování k průměrnému poklesu fenolických látek o 46,7 %, u pepře bílého o 42,4 %. U pepře černého došlo k nejvyššímu poklesu u kyseliny gallicové (74,1 %), katechinu (63,5 %) a rutinu (56.5%). U pepře bílého došlo k nejvyššímu poklesu u kyseliny kávové (66,6 %), rutinu (62,1 %) a resveratrolu (35,6 %). Kvalitu koření ovlivňují podmínky skladování a obalový material.
Czech name
Údržnost pepře černého a bílého
Czech description
V práci je řešena údržnost fenolických látek mletého pepře černého a bílého s různou dobou použitelnosti. Obsah sušiny a popele během skladování vykazoval stálost (rozdíly byly nízké a statisticky neprůkazné). U pepře černého došlo vlivem délky skladování k průměrnému poklesu fenolických látek o 46,7 %, u pepře bílého o 42,4 %. U pepře černého došlo k nejvyššímu poklesu u kyseliny gallicové (74,1 %), katechinu (63,5 %) a rutinu (56.5%). U pepře bílého došlo k nejvyššímu poklesu u kyseliny kávové (66,6 %), rutinu (62,1 %) a resveratrolu (35,6 %). Kvalitu koření ovlivňují podmínky skladování a obalový material.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Bezpečnosť a kontrola potravín
ISBN
978-80-552-1162-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
203-206
Publisher name
Slovenská poľnohospodárská univerita v Nitre
Place of publication
Nitra
Event location
Smolenice
Event date
Mar 27, 2014
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—