All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Pepper Shelf-life Black and White

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F14%3A43871704" target="_blank" >RIV/70883521:28110/14:43871704 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Údržnost pepře černého a bílého

  • Original language description

    V práci je řešena údržnost fenolických látek mletého pepře černého a bílého s různou dobou použitelnosti. Obsah sušiny a popele během skladování vykazoval stálost (rozdíly byly nízké a statisticky neprůkazné). U pepře černého došlo vlivem délky skladování k průměrnému poklesu fenolických látek o 46,7 %, u pepře bílého o 42,4 %. U pepře černého došlo k nejvyššímu poklesu u kyseliny gallicové (74,1 %), katechinu (63,5 %) a rutinu (56.5%). U pepře bílého došlo k nejvyššímu poklesu u kyseliny kávové (66,6 %), rutinu (62,1 %) a resveratrolu (35,6 %). Kvalitu koření ovlivňují podmínky skladování a obalový material.

  • Czech name

    Údržnost pepře černého a bílého

  • Czech description

    V práci je řešena údržnost fenolických látek mletého pepře černého a bílého s různou dobou použitelnosti. Obsah sušiny a popele během skladování vykazoval stálost (rozdíly byly nízké a statisticky neprůkazné). U pepře černého došlo vlivem délky skladování k průměrnému poklesu fenolických látek o 46,7 %, u pepře bílého o 42,4 %. U pepře černého došlo k nejvyššímu poklesu u kyseliny gallicové (74,1 %), katechinu (63,5 %) a rutinu (56.5%). U pepře bílého došlo k nejvyššímu poklesu u kyseliny kávové (66,6 %), rutinu (62,1 %) a resveratrolu (35,6 %). Kvalitu koření ovlivňují podmínky skladování a obalový material.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Bezpečnosť a kontrola potravín

  • ISBN

    978-80-552-1162-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    203-206

  • Publisher name

    Slovenská poľnohospodárská univerita v Nitre

  • Place of publication

    Nitra

  • Event location

    Smolenice

  • Event date

    Mar 27, 2014

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article