All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Inulin Application as a Soluble Dietary Fiber in the Infant Fruit Formula

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F14%3A43871714" target="_blank" >RIV/70883521:28110/14:43871714 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Přídavek Inulinu jako rozpustné vlákniny do dětské ovocné výživy

  • Original language description

    Inulin je považován za rozpustnou vlákninu z důvodu jeho rezistence vůči působení enzymů lidského gastrointestinálního traktu. Jeho zdravotní účinky byly pozorovány také u kojenců a dětí, proto se v současné době používá i pro výrobu dětských výživ. Vzhledem k jeho zvýšené hydrolýze v kyselém prostředí a v přítomnosti sacharidů, byl v této práci sledován vliv teploty a účinek různých koncentrací sacharózy, glukózy a fruktózy na obsah inulinu v dětské ovocné výživě.

  • Czech name

    Přídavek Inulinu jako rozpustné vlákniny do dětské ovocné výživy

  • Czech description

    Inulin je považován za rozpustnou vlákninu z důvodu jeho rezistence vůči působení enzymů lidského gastrointestinálního traktu. Jeho zdravotní účinky byly pozorovány také u kojenců a dětí, proto se v současné době používá i pro výrobu dětských výživ. Vzhledem k jeho zvýšené hydrolýze v kyselém prostředí a v přítomnosti sacharidů, byl v této práci sledován vliv teploty a účinek různých koncentrací sacharózy, glukózy a fruktózy na obsah inulinu v dětské ovocné výživě.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Bezpečnosť a kontrola potravín

  • ISBN

    978-80-552-1162-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    211-214

  • Publisher name

    Slovenská poľnohospodárská univerita v Nitre

  • Place of publication

    Nitra

  • Event location

    Smolenice

  • Event date

    Mar 27, 2014

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article