Interaction of chitosan with anionic surfactant
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F16%3A43874740" target="_blank" >RIV/70883521:28110/16:43874740 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Interakce chitosanu s anionickým tenzidem
Original language description
Studie se zabývá přípravou a chováním systémů na bázi kationického polysacharidu chitosanu a anionického tenzidu dioktyl sulfosukcinátu sodného. Chitosan byl charakterizován pomocí stupně deacetylace a molekulové hmotnosti, dále byly stanoveny micelizační podmínky uvedeného tenzidu. Interakce obou složek v prostředí různého pH byly sledovány prostřednictvím tenziometrie a měření zeta potenciálu.
Czech name
Interakce chitosanu s anionickým tenzidem
Czech description
Studie se zabývá přípravou a chováním systémů na bázi kationického polysacharidu chitosanu a anionického tenzidu dioktyl sulfosukcinátu sodného. Chitosan byl charakterizován pomocí stupně deacetylace a molekulové hmotnosti, dále byly stanoveny micelizační podmínky uvedeného tenzidu. Interakce obou složek v prostředí různého pH byly sledovány prostřednictvím tenziometrie a měření zeta potenciálu.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
CD - Macromolecular chemistry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník přednášek z IL. semináře o tenzidech a detergentech
ISBN
978-80-7560-012-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
8
Pages from-to
69-76
Publisher name
Univerzita Pardubice
Place of publication
Pardubice
Event location
Medlov
Event date
Oct 17, 2016
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—