All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Natural beverage with health effects

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F17%3A63516085" target="_blank" >RIV/70883521:28110/17:63516085 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Přírodní nápoj se zdravotními efekty

  • Original language description

    Přírodní révový nápoj se stabilizovanými hodnotami biologicky aktivních látek (BAL), který je současně uplatitelný jako médium (nosič) medicinálních a potravinových doplňků (nikoliv však léků). Nápoj je založený na bázi červeného moštu modrých hroznů révy vinné a má příjemné buketní i chuťové vjemy s vyváženými nutričními hodnotami. Díky zvýšenému obsahu biologických hodnot představuje formu příznivé zdravotní prevence pro celý profil populace. Nápoj je připravován z technologického hlediska bez alkoholové fermentace, ale je možné ho připravit i s alkoholovou fermentací, ale výlučně na bázi zkvašování přírodního obsahu cukru základního surovinového zdroje.

  • Czech name

    Přírodní nápoj se zdravotními efekty

  • Czech description

    Přírodní révový nápoj se stabilizovanými hodnotami biologicky aktivních látek (BAL), který je současně uplatitelný jako médium (nosič) medicinálních a potravinových doplňků (nikoliv však léků). Nápoj je založený na bázi červeného moštu modrých hroznů révy vinné a má příjemné buketní i chuťové vjemy s vyváženými nutričními hodnotami. Díky zvýšenému obsahu biologických hodnot představuje formu příznivé zdravotní prevence pro celý profil populace. Nápoj je připravován z technologického hlediska bez alkoholové fermentace, ale je možné ho připravit i s alkoholovou fermentací, ale výlučně na bázi zkvašování přírodního obsahu cukru základního surovinového zdroje.

Classification

  • Type

    G<sub>funk</sub> - Functional sample

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/TG03010052" target="_blank" >TG03010052: Commercialization at the Tomas Bata University in Zlin</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    Fakulta technologická

  • Numerical identification

    1/2017

  • Technical parameters

    Předpokladem kvalitativní ukazatelů předkládaného nápoje je snížení obsahu oxidu siřičitého, jako antioxidačního aditiva, až o 40 % oproti povoleným normativům.

  • Economical parameters

    Redukcí obsahu oxidu siřičitého při zachování obsahu BAL je sníženo riziko alergických reakcí u konzumentů nápoje, neboť 20-25 % dospělé populace trpí různým stupněm alergické reakce na SO2, což tvoří kvalitativní přidanou hodnotu.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    70883521

  • Owner name

    Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Web page