Analyzes of oenological indicators for the evaluation of wines
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F17%3A63517374" target="_blank" >RIV/70883521:28110/17:63517374 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Analýzy enologických ukazatelů pro posouzení vín – včetně degustace
Original language description
Víno je alkoholický, často se také vyskytuje jako nealkoholický, nápoj vznikající kvašením moštu vinné révy. Vědecky se vínem a jeho výrobou (vinařstvím) a pěstováním vinné révy (vinohradnictvím) zabývá enologie. Historie vína sahá na území dnešní Itálie do let přibližně 4000 př.n.l. Zde tedy vznik více jak 6000 leté tradice vína, vinařství a vinohradnictví. Pokud se chceme dozvědět o enologii vína víc, musíme jej podrobit analýzám a tím je také posoudit. Víno obsahu nespočet komponent, jako je inhibiční voda, sacharidy, kyseliny, minerální, dusíkaté, polyfenolické a aromatické látky, které je nutné znát a umět je stanovit. Při správném vzorkování a využití jednoduchých provozních metod nebo moderní instrumentální metody sloužící k laboratornímu hodnocení vín, zjistíme veškeré informace ke správnému a účelnému hodnocení vína.
Czech name
Analýzy enologických ukazatelů pro posouzení vín – včetně degustace
Czech description
Víno je alkoholický, často se také vyskytuje jako nealkoholický, nápoj vznikající kvašením moštu vinné révy. Vědecky se vínem a jeho výrobou (vinařstvím) a pěstováním vinné révy (vinohradnictvím) zabývá enologie. Historie vína sahá na území dnešní Itálie do let přibližně 4000 př.n.l. Zde tedy vznik více jak 6000 leté tradice vína, vinařství a vinohradnictví. Pokud se chceme dozvědět o enologii vína víc, musíme jej podrobit analýzám a tím je také posoudit. Víno obsahu nespočet komponent, jako je inhibiční voda, sacharidy, kyseliny, minerální, dusíkaté, polyfenolické a aromatické látky, které je nutné znát a umět je stanovit. Při správném vzorkování a využití jednoduchých provozních metod nebo moderní instrumentální metody sloužící k laboratornímu hodnocení vín, zjistíme veškeré informace ke správnému a účelnému hodnocení vína.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TG03010052" target="_blank" >TG03010052: Commercialization at the Tomas Bata University in Zlin</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Mikroelementy 2017
ISBN
978-80-86380-88-9
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Number of pages
4
Pages from-to
5-8
Publisher name
Ing. Václav Helán - 2 THETA
Place of publication
Český Těšín
Event location
Valtice
Event date
May 14, 2017
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—