All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Free and bound phenolic contents in heat-treated black rice (Oryza sativa L.)

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F18%3A63521028" target="_blank" >RIV/70883521:28110/18:63521028 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Obsah volných a vázaných polyfenolů v tepelně ošetřeném zrnu černé rýže (Oryza sativa L.)

  • Original language description

    Celkový obsah polyfenolů a profil jednotlivých fenolických látek byl hodnocen ve volných a vázaných fenolických frakcích syrového a tepelně ošetřeného zrna černé rýže. Na základě uvedených výsledků lze konstatovat, že nejnižší pokles koncentrace hodnoty TPC byl pozorován po použití tepelného ošetření metodou sous-vide a naopak nejvyšší pokles po vaření zrna ve vodě. Dále, po aplikaci tepelného ošetření metodou sous-vide byl pozorován nárůst celkového množství flavonoidů, a to ve volných i vázaných frakcích polyfenolů rýžových zrn. Co se týče polyfenolických kyselin došlo po tepelném ošetření k úplné degradaci kyseliny chlorogenové a skořicové.

  • Czech name

    Obsah volných a vázaných polyfenolů v tepelně ošetřeném zrnu černé rýže (Oryza sativa L.)

  • Czech description

    Celkový obsah polyfenolů a profil jednotlivých fenolických látek byl hodnocen ve volných a vázaných fenolických frakcích syrového a tepelně ošetřeného zrna černé rýže. Na základě uvedených výsledků lze konstatovat, že nejnižší pokles koncentrace hodnoty TPC byl pozorován po použití tepelného ošetření metodou sous-vide a naopak nejvyšší pokles po vaření zrna ve vodě. Dále, po aplikaci tepelného ošetření metodou sous-vide byl pozorován nárůst celkového množství flavonoidů, a to ve volných i vázaných frakcích polyfenolů rýžových zrn. Co se týče polyfenolických kyselin došlo po tepelném ošetření k úplné degradaci kyseliny chlorogenové a skořicové.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XLIV. konference o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7509-542-8

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Number of pages

    9

  • Pages from-to

    "162−170"

  • Publisher name

    Mendel University in Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Feb 28, 2018

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article