All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Determination of polyphenolic compounds in foods and beverages by HPLC

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28610%2F13%3A43870112" target="_blank" >RIV/70883521:28610/13:43870112 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/70883521:28110/13:43870112

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stanovení polyfenolických látek v potravinách a nápojích metodou HPLC

  • Original language description

    V posledních letech se mnoho odborných článků věnovalo bioaktivním látkám, zejména antioxidační aktivitě polyfenolických látek v potravinách a nápojích a jejich pozitivním účinkům na lidský organismus. Obsah fenolických sloučenin a jejich antioxidační kapacita v potravinách a nápojích se stal důležitým parametrem pro hodnocení kvality, zejména oblastech zabývajících se zdravotními přínosy. Fenolické sloučeniny jsou zodpovědné za organoleptické vlastnosti, zejména barvu, trpkost, hořkost a aroma [1, 2].Protisklerotické, protinádorové a protizánětlivé aktivity byly prokázány u spotřebitelů červeného vína. Hlavním kriteriem stanovení jakosti vína je určení obsahu fenolických sloučenin vinné révy jako suroviny pro jejich výrobu. Jednotlivé fenolické sloučeniny byly kvantifikovány pomocí HPLC metody s použitím elučního gradientu mobilní fáze obsahující rozpouštědlo A (5 % obj. vodný ACN okyselený 0,35 ml kyseliny trifluoroctové (TFAA) a rozpouštědlem B (50 % obj. vodný ACN okyselený 0,25 m

  • Czech name

    Stanovení polyfenolických látek v potravinách a nápojích metodou HPLC

  • Czech description

    V posledních letech se mnoho odborných článků věnovalo bioaktivním látkám, zejména antioxidační aktivitě polyfenolických látek v potravinách a nápojích a jejich pozitivním účinkům na lidský organismus. Obsah fenolických sloučenin a jejich antioxidační kapacita v potravinách a nápojích se stal důležitým parametrem pro hodnocení kvality, zejména oblastech zabývajících se zdravotními přínosy. Fenolické sloučeniny jsou zodpovědné za organoleptické vlastnosti, zejména barvu, trpkost, hořkost a aroma [1, 2].Protisklerotické, protinádorové a protizánětlivé aktivity byly prokázány u spotřebitelů červeného vína. Hlavním kriteriem stanovení jakosti vína je určení obsahu fenolických sloučenin vinné révy jako suroviny pro jejich výrobu. Jednotlivé fenolické sloučeniny byly kvantifikovány pomocí HPLC metody s použitím elučního gradientu mobilní fáze obsahující rozpouštědlo A (5 % obj. vodný ACN okyselený 0,35 ml kyseliny trifluoroctové (TFAA) a rozpouštědlem B (50 % obj. vodný ACN okyselený 0,25 m

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    CB - Analytical chemistry, separation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    O - Projekt operacniho programu

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů