All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Isolation of antimicrobial proteins from whey for cosmetic applications

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28610%2F15%3A43874045" target="_blank" >RIV/70883521:28610/15:43874045 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/26722861:_____/15:#SA22

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Izolace proteinů ze syrovátky s antimikrobiálním účinkem pro kosmetické aplikace

  • Original language description

    Tato práce je zaměřena na využití specifických složek obsažených v syrovátce jako aktivních antimikrobiálních látek pro kosmetické aplikace. Studie se zabývá především izolací laktoferinu pomocí iontově výměnné chromatografie tak, aby byla co nejvíce zachována jeho antimikrobiální aktivita. Pro identifikaci proteinů byla použita tricinová polyakrylamidová gelová elektroforéza. Vybrané proteiny byly dále zakomponovány do hydrogelu na bázi kopolymeru kyseliny akrylové a byla studována jejich antimikrobiální aktivita v této hydrofilní polymerní matrici. Bylo zjištěno, že proteiny získané ze syrovátky mají velmi dobrý antimikrobiální účinek již při nízkých koncentracích. Dále bylo potvrzeno synergické antimikrobiální působení laktoferinu a nisinu ve zkoumaných hydrogelových systémech.

  • Czech name

    Izolace proteinů ze syrovátky s antimikrobiálním účinkem pro kosmetické aplikace

  • Czech description

    Tato práce je zaměřena na využití specifických složek obsažených v syrovátce jako aktivních antimikrobiálních látek pro kosmetické aplikace. Studie se zabývá především izolací laktoferinu pomocí iontově výměnné chromatografie tak, aby byla co nejvíce zachována jeho antimikrobiální aktivita. Pro identifikaci proteinů byla použita tricinová polyakrylamidová gelová elektroforéza. Vybrané proteiny byly dále zakomponovány do hydrogelu na bázi kopolymeru kyseliny akrylové a byla studována jejich antimikrobiální aktivita v této hydrofilní polymerní matrici. Bylo zjištěno, že proteiny získané ze syrovátky mají velmi dobrý antimikrobiální účinek již při nízkých koncentracích. Dále bylo potvrzeno synergické antimikrobiální působení laktoferinu a nisinu ve zkoumaných hydrogelových systémech.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Mlékařské listy - Zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    neuveden

  • Issue of the periodical within the volume

    153

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    1-4

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database