All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Rapid diagnostic testing of toxigenic Aspergillus flavus isolated from foodstuffs

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75010330%3A_____%2F15%3A00010866" target="_blank" >RIV/75010330:_____/15:00010866 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://is.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=82868;download=154147;z=1" target="_blank" >https://is.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=82868;download=154147;z=1</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Rychlá diagnostika toxinogenních plísní Aspergillus flavus izolovaných z potravin

  • Original language description

    Plísně patří mezi významné etiologické činitele způsobující alimentární onemocnění. Dosud bylo identifikováno několik významných nebezpečí výskytu plísní v potravinách. Jedná se o produkci mykotoxinů, rozkladné procesy a kažení potravin, snižování biologické hodnoty potravin, přímý a nepřímý vznik alimentárních onemocnění a nedostatek potravin. Aspergillus flavus patří mezi významné toxinogenní plísně, které mají schopnost produkovat aflatoxiny skupiny B a kyselinu cyklopiazonovou kontaminující potravinové suroviny, potraviny a krmiva. Studie je zaměřena na vytipování a otestování kultivačních medií a činidel pro rychlou diagnostiku toxinogenních plísní A. flavus izolovaných z potravin v laboratořích se základním vybavením pro mykologickou a mikrobiologickou diagnostiku. K testování šesti kmenů A. flavus byla použita následující diagnostická nutriční média: ADMB agar (Aspergillus Differentiation Medium Base), AFPA (Aspergillus flavus and parasiticus Agar), Coconut Agar (CA) a Ammonium Hydroxide Test (AHT).

  • Czech name

    Rychlá diagnostika toxinogenních plísní Aspergillus flavus izolovaných z potravin

  • Czech description

    Plísně patří mezi významné etiologické činitele způsobující alimentární onemocnění. Dosud bylo identifikováno několik významných nebezpečí výskytu plísní v potravinách. Jedná se o produkci mykotoxinů, rozkladné procesy a kažení potravin, snižování biologické hodnoty potravin, přímý a nepřímý vznik alimentárních onemocnění a nedostatek potravin. Aspergillus flavus patří mezi významné toxinogenní plísně, které mají schopnost produkovat aflatoxiny skupiny B a kyselinu cyklopiazonovou kontaminující potravinové suroviny, potraviny a krmiva. Studie je zaměřena na vytipování a otestování kultivačních medií a činidel pro rychlou diagnostiku toxinogenních plísní A. flavus izolovaných z potravin v laboratořích se základním vybavením pro mykologickou a mikrobiologickou diagnostiku. K testování šesti kmenů A. flavus byla použita následující diagnostická nutriční média: ADMB agar (Aspergillus Differentiation Medium Base), AFPA (Aspergillus flavus and parasiticus Agar), Coconut Agar (CA) a Ammonium Hydroxide Test (AHT).

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    FM - Hygiene

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů