Microbreweries and Craft Breweries
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75075741%3A_____%2F19%3AN0000002" target="_blank" >RIV/75075741:_____/19:N0000002 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60460709:41110/19:81382
Result on the web
<a href="https://www.nzm.cz/veda-a-vyzkum/odborne-publikace" target="_blank" >https://www.nzm.cz/veda-a-vyzkum/odborne-publikace</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Minipivovary a řemeslné pivovary
Original language description
Monografie si klade za cíl z odborného hlediska přiblížit segment trhu minipivovarů s důrazem na jejich ekonomiku. V úvodu se zabývá definicí pojmu minipivovar (potažmo řemeslný pivovar), a to jak v českých podmínkách, tak i v zahraničí. Publikace nabízí historický exkurz do českých podmínek počínaje založením prvního českého minipivovaru v roce 1991. Uvedená fakta staví do souvislostí obchodních strategií, které minipivovary uplatňují. Díky datům Celní správy se podařilo detailně popsat trend vzrůstajícího podílu minipivovarů na českém trhu. První část monografie ukončuje ekonomická analýza a modelový příklad založení minipivovaru v českých podmínkách s roční plánovanou produkcí 1 500 hl ročně. Druhá část monografie se zaměřuje na minipivovary a řemeslné pivovary v hlavních pivovarsky (vyspělých) zemích světa a nabízí také jejich komparaci s Českem. Detailní analýzy jsou provedeny v případě Spojených států amerických a Spojeného království, kde se tento tržní segment začal konstituovat jako první. Dále jsou rozebírány následující země: Slovensko, Irsko, Belgie, Německo, Japonsko, Itálie, Švýcarsko, Polsko, Dánsko a Nizozemsko. Celá kniha je bohatě doplněna grafy, tabulkami a obrazovým materiálem. Výstup je v souladu s Koncepcí vědy a výzkumu NZM, konkrétně jde o Výzkumný záměr III, aktivita č. 1 „Výzkum potravinářského a na zemědělství navazujícího průmyslu“.
Czech name
Minipivovary a řemeslné pivovary
Czech description
Monografie si klade za cíl z odborného hlediska přiblížit segment trhu minipivovarů s důrazem na jejich ekonomiku. V úvodu se zabývá definicí pojmu minipivovar (potažmo řemeslný pivovar), a to jak v českých podmínkách, tak i v zahraničí. Publikace nabízí historický exkurz do českých podmínek počínaje založením prvního českého minipivovaru v roce 1991. Uvedená fakta staví do souvislostí obchodních strategií, které minipivovary uplatňují. Díky datům Celní správy se podařilo detailně popsat trend vzrůstajícího podílu minipivovarů na českém trhu. První část monografie ukončuje ekonomická analýza a modelový příklad založení minipivovaru v českých podmínkách s roční plánovanou produkcí 1 500 hl ročně. Druhá část monografie se zaměřuje na minipivovary a řemeslné pivovary v hlavních pivovarsky (vyspělých) zemích světa a nabízí také jejich komparaci s Českem. Detailní analýzy jsou provedeny v případě Spojených států amerických a Spojeného království, kde se tento tržní segment začal konstituovat jako první. Dále jsou rozebírány následující země: Slovensko, Irsko, Belgie, Německo, Japonsko, Itálie, Švýcarsko, Polsko, Dánsko a Nizozemsko. Celá kniha je bohatě doplněna grafy, tabulkami a obrazovým materiálem. Výstup je v souladu s Koncepcí vědy a výzkumu NZM, konkrétně jde o Výzkumný záměr III, aktivita č. 1 „Výzkum potravinářského a na zemědělství navazujícího průmyslu“.
Classification
Type
B - Specialist book
CEP classification
—
OECD FORD branch
40500 - Other agricultural sciences
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
ISBN
978-80-88270-10-2
Number of pages
190
Publisher name
Národní zemědělské muzeum
Place of publication
Praha
UT code for WoS book
—