All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Research of technologies and preparation of an unique line for fermentation of historical strains of brewing yeasts for industrial purposes.

Public support

  • Provider

    Ministry of Industry and Trade

  • Programme

    Sustainable welfare

  • Call for proposals

    Trvalá prosperita 2 (SMPO200700001)

  • Main participants

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

    2A-2TP1/031

Alternative language

  • Project name in Czech

    Výzkum technologií a příprava unikátní linky pro rozkvašování historických kmenů pivovarských kvasnic pro průmyslové využití.

  • Annotation in Czech

    Výzkum biochemických a technologických vlastností klasických českých kmenů pivovarských kvasinek, uchovávaných v mezinárodně registrované sbírce VÚPS. Návazná realizace unikátní linky na propagaci a lisování kvasnic s kapacitou 700 kg ročně, umožňující dosažení dlouhé trvanlivosti produkovaných kvasnic a jejich transport na dlouhé vzdálenosti.

Scientific branches

  • R&D category

    AP - Applied research

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

    EE - Microbiology, virology

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    10606 - Microbiology<br>10607 - Virology<br>21101 - Food and beverages

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Project results evaluation

    Two strani of yeast were selected, one for clasic technology second for modern practices. At least one strain will be patented. There was launch propagation line for production of pressed yeast with anual capacity of 700kg. Yeast has shelf life 14 days.

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jul 1, 2007

  • Realization period - end

    Dec 31, 2011

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

    May 26, 2011

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP12-MPO-2A-U/01:1

  • Data delivery date

    Jul 23, 2012

Finance

  • Total approved costs

    13,505 thou. CZK

  • Public financial support

    7,428 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    6,077 thou. CZK