Total Quality Control (TQC) of Fruits and Vegetables (incl. Health Safety, Nutritional Value).
Public support
Provider
Ministry of Agriculture
Programme
—
Call for proposals
—
Main participants
Mendelova univerzita v Brně
Contest type
—
Contract ID
—
Alternative language
Project name in Czech
Studium hodnocení a řízení jakosti, zdravotní bezpečnosti a nutriční hodnoty ovoce a zeleniny.
Annotation in Czech
Požadavky spotřebitelů i nutricionistů na vysoce jakostní a zdraví neohrožující ovoce a zeleninu vedou k nutnosti řešit problematiku kontroly a řízení jakosti těchto komodit a to v návaznosti na trh v rámci EU. Projekt je zaměřen na podporu tvorby jakosti, na výběr a definování znaků jakosti (fyzikálních, chemických, nutričních, senzorických, hygienických) a na vypracování systému metod jejich hodnocení pro manuály laboratoří jakosti. Vytvoří se předpoklady pro kunkurenceschopnost našich pěstitelů na domácím i zahraničním trhu. Cílem projektu je vypracování a postupné zdokonalování systému komplexní péče o jakost ovoce a zeleniny v souladu s mezinárodními požadavky norem pro řízení jakosti řady ISO 9000 (total quality control - TQC).
Scientific branches
R&D category
—
CEP classification - main branch
GM - Food industry
CEP - secondary branch
—
CEP - another secondary branch
—
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
21101 - Food and beverages
Solution timeline
Realization period - beginning
Jan 1, 1996
Realization period - end
Jan 1, 1997
Project status
K - Ending multi-year project
Latest support payment
—
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP/1997/MZE/MZE7EP/V/9:7
Data delivery date
—
Finance
Total approved costs
361 thou. CZK
Public financial support
361 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
0 thou. CZK