Analytical methods for detection of adulteration (authenticity) of selected foods.
Public support
Provider
Ministry of Agriculture
Programme
Scheme I
Call for proposals
Program I (SMZE2001_1_1)
Main participants
MILCOM a.s.<br>Vysoká škola chemicko-technologická v Praze<br>Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.<br>Výzkumný ústav veterinárního lékařství, v.v.i.
Contest type
VS - Public tender
Contract ID
—
Alternative language
Project name in Czech
Analytické metody pro rozšíření možností průkazu falšování (autenticity) vybraných potravinářských komodit
Annotation in Czech
Vypracovat soubor analytických metod pro průkaz falšování čokoládových, mléčných, masných výrobků na bázi drůbežího masa, masných výrobků falšovaných přídavkem rostlinných materiálů a výrobků z ovoce a zeleniny. Vypracování návrhu screeningových metod nabázi obrazové analýzy pro průkaz falšování vybraných potravin. Návrh metod pro průkaz nervové tkáně v masných výrobcích a metod pro průkaz ozáření potravin. Návrhy na využití těchto metod v systémech kontroly jakosti potravin.
Scientific branches
R&D category
NV - Nonindustrial research (Applied research excluded Industrial research)
CEP classification - main branch
GM - Food industry
CEP - secondary branch
CB - Analytical chemistry, separation
CEP - another secondary branch
—
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
10406 - Analytical chemistry<br>21101 - Food and beverages
Completed project evaluation
Provider evaluation
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Project results evaluation
Průběh řešení i výsledky projektu plně odpovídají zadání projektu.Výsledky jsou významným přínosem pro činnost státní správy a kontrolních orgánů (zejména pro SZPI, SVS, SZIF).
Solution timeline
Realization period - beginning
Jan 1, 2001
Realization period - end
Jan 1, 2005
Project status
U - Finished project
Latest support payment
—
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP06-MZE-QC-U/04:1
Data delivery date
Jun 29, 2006
Finance
Total approved costs
7,868 thou. CZK
Public financial support
7,868 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
0 thou. CZK