All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”
EP7144

Analytical methods for the detection of adulteration in the Food Quality Control System in Czech Republic and utilization of the GLC and HPLC in this problems

Public support

  • Provider

    Ministry of Agriculture

  • Programme

  • Call for proposals

  • Main participants

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

  • Contest type

  • Contract ID

Alternative language

  • Project name in Czech

    Analytické metody pro zajištění průkazu falšování v systému kontroly jakosti potravin ČR a využití metod na bázi kapalinové a plynové chromatografie

  • Annotation in Czech

    V rámci řešení projektu budou implementovány a vypracovávány nové analytické metody na bázi kapalinové a plynové chromatografie pro průkaz falšování u vybraných potravinářských komodit, především u kávovin, čokolády a cukrovinek, rostlinných a živočišných tuků a olejů a u sortimentu "light" popř. i DIA výrobků. Pro informatické zajištění oblasti rozvoje výše jmenovaných analytických metod bude ve VÚP Praha založena a průběžně doplňována jejich centrální databáze, vycházející z rešerše FSTA za léta 1970-1995. Výsledky řešení budou uplatněny u centrálních orgánů při formování koncepce odvětví v oblasti zabezpečení problematiky průkazu falšování v systému kontroly jakosti potravin ČR a dále u státních kontrolních organisací a laboratoří domácích výrobců potravin.

Scientific branches

  • R&D category

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    21101 - Food and beverages

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)

  • Project results evaluation

    Řešení probíhalo dle plánu, bylo dosaženo plánovaných cílů. Byly vypracovány tři metody k průkazu falšování potravin ( olej, káva a UHT mléko ), které budou využity kontrolními orgány.

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 1997

  • Realization period - end

    Jan 1, 1999

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP/2000/MZE/MZE0QA/U/5:1

  • Data delivery date

Finance

  • Total approved costs

    3,025 thou. CZK

  • Public financial support

    2,225 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    0 thou. CZK