All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of different storage conditions on salmonellas in hens eggs.

Public support

  • Provider

    Ministry of Agriculture

  • Programme

  • Call for proposals

  • Main participants

    Veterinární univerzita Brno

  • Contest type

  • Contract ID

Alternative language

  • Project name in Czech

    Vliv rozdílných skladovacích podmínek na salmonely u slepičích vajec.

  • Annotation in Czech

    Epidemiologové mnoha států přisuzují významný podíl na zvyšování incidence onemocnění lidí salmonelozou konzumaci kontaminovaných vajec. Vztah mezi konzumací vajec a onemocněními,způsobenými salmonelami, se stává vážným ekonomickým a zdravotním problémem.Proto budou pokusy zaměřeny na stanovení důležitých faktorů skladovaní vajec, jako je vlhkost, teplota a doba skladování a infekční dávka na 1/ přežívání salmonel na povrchu skořápky, 2/penetraci těchto bakterií do vaječného obsahu, 3/rychlost růstu salmonel ve vaječném obsahu v podmínkách simulujících skladování a prodej vajec v prodejnách a na tržištích. Tyto faktory budou rovněž hodnoceny u vajec kontaminovaných transoavariálně kontaminovaných vajec. Bude navržen vhodný postup dekontaminace povrchuvajec. Jako testovací kmeny budou použity S.enteritidis a S.typhimurium. Jako dekontaminační prosředky budou studovány organické kyseliny, sorbát sodný , normalní fosforečnann sodný a UV záření. Navržený postup dekontaminace povrchu vajec bude moci b

Scientific branches

  • R&D category

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

    FM - Hygiene

  • CEP - another secondary branch

    FN - Epidemiology, infection diseases and clinical immunology

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    21101 - Food and beverages<br>30302 - Epidemiology<br>30303 - Infectious Diseases<br>30304 - Public and environmental health

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 1996

  • Realization period - end

    Jan 1, 1997

  • Project status

    K - Ending multi-year project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP/1997/MZE/MZE7EP/V/9:7

  • Data delivery date

Finance

  • Total approved costs

    238 thou. CZK

  • Public financial support

    238 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    0 thou. CZK