Development and application of analytical methods for food nutritional evaluation and their harmonization with EU standards.
Public support
Provider
Ministry of Agriculture
Programme
—
Call for proposals
—
Main participants
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Contest type
—
Contract ID
—
Alternative language
Project name in Czech
Vývoj a aplikace analytických metod pro nutriční hodnocení potravin a jejich harmonizace s metodami EU
Annotation in Czech
Při nutričním hodnocení potravinářských surovin a výrobků je nutné stanovit nutričně významné složky potravin s použitím objektivních metod akceptovaných EU.Projekt zahrnuje: -vypracování metod na stanovení biotinu, vitaminu B 12,kyseliny pantotenové a kyseliny listové, -modernizaci stávajících metod pro stanovení vitaminů B1,B2 a B6,niacinu,cholesterolu,vlákniny a jódu -harmonizaci metod pro stanovení vitaminů s metodami a předpisy EU.
Scientific branches
R&D category
—
CEP classification - main branch
GM - Food industry
CEP - secondary branch
—
CEP - another secondary branch
—
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
21101 - Food and beverages
Completed project evaluation
Provider evaluation
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Project results evaluation
Výsleky jsou užitečné zejména metody pro stanovení jódu, vitaminu B1, B2, B6 a niacínu.
Solution timeline
Realization period - beginning
Jan 1, 1996
Realization period - end
Jan 1, 1998
Project status
U - Finished project
Latest support payment
—
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP/1999/MZE/MZE9QB/V/3:3
Data delivery date
—
Finance
Total approved costs
4,358 thou. CZK
Public financial support
4,358 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
0 thou. CZK