Modern technologies of the grape wines production in the context of European viniculture.
Public support
Provider
Ministry of Agriculture
Programme
—
Call for proposals
—
Main participants
Mendelova univerzita v Brně
Contest type
—
Contract ID
—
Alternative language
Project name in Czech
Moderní technologie výroby révových vín v kontextu evropského vinařství
Annotation in Czech
Cílem řešení navrhovaného projektu je napomoci výraznému kvalitativnímu zlepšení produkce českých a moravských vín za pomoci řízené fermentace vína, při které budou použity biologické faktory (čistá selektovaná kultura kvasinek a mléčných bakterií Leuconostoc oenos) a fyzikální faktory v kontextu s vyspělými vinařskými zeměmi Evropské unie. V návaznosti na schválený Vinařský zákon je nutné začít uplatňovat v praxi moderní technologie výroby a hodnocení kvality jednotlivých výrobků analytickými a senzorickými metodami s důrazem na zvýšení konkurenceschopnosti našich výrobků doma i v zahraničí. Dosažené výsledky projektu se uplatní v široké vinařské veřejnosti, zejména ve středních a velkých vinařských podnicích, s jejichž pomocí bude usnadněn přechod oddosavadních forem výroby k moderním technologiím výroby vín. S novými technologiemi budou seznámeni i posluchači technologického oboru Zahradnické fakulty MZLU, kteří po ukončení svých studií začnou tyto metody uplatňovat v p
Scientific branches
R&D category
—
CEP classification - main branch
GM - Food industry
CEP - secondary branch
—
CEP - another secondary branch
—
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
21101 - Food and beverages
Completed project evaluation
Provider evaluation
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Project results evaluation
Cíl řešení navrhovaného projektu vypracování a laboratorní ověření metodiky řízené fermentace révových moštů pomocí biologických a fyzikálních faktorů, s důrazem na kontrolu kvality finálního výrobku pomocí chemických a senzorických analýz, byl splněn.
Solution timeline
Realization period - beginning
Jan 1, 1996
Realization period - end
Jan 1, 1999
Project status
U - Finished project
Latest support payment
—
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP/2000/MZE/MZE0QB/U/5:1
Data delivery date
—
Finance
Total approved costs
365 thou. CZK
Public financial support
365 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
0 thou. CZK