All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

NOS | Senzomics as the control element of wine technology

Public support

  • Provider

    Technology Agency of the Czech Republic

  • Programme

    Programme of applied research and experimental development EPSILON

  • Call for proposals

    EPSILON 4 (STA02018TH040)

  • Main participants

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

    TH04030119 - Smlouva o poskytnutí podpory

Alternative language

  • Project name in Czech

    NOS | Senzomika jako řídící prvek vinařské technologie

  • Annotation in Czech

    V rámci projektu bude experimentálním způsobem zjištěn rozsah uplatnění senzomiky v rámci celé technologie výroby vína. Na rozdíl od senzorické analýzy hotového vína, která pasivně hodnotí konečný produkt, se zde očekává možnost aktivně využít možnosti moderního analytického oboru se zcela zjevným úmyslem zdokonalit technologii výroby vína orientací na chuťovou atraktivitu produktu, její reprodukovatelnost a udržitelnost technickou a technologickou cestou. Cílem projektu je koncept vinařské technologie řízený senzomicky, adaptace a zdokonalení senzomických metod pro tyto účely a úprava technických systémů vinifikace a odběru vzorků, která zajistí uplatnění nálezů a zjištění získaných interpretací senzomických dat.

Scientific branches

  • R&D category

    AP - Applied research

  • OECD FORD - main branch

    21101 - Food and beverages

  • OECD FORD - secondary branch

    20902 - Bioprocessing technologies (industrial processes relying on biological agents to drive the process) biocatalysis, fermentation

  • OECD FORD - another secondary branch

    20901 - Industrial biotechnology

  • CEP - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    EI - Biotechnology and bionics<br>GM - Food industry

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Project results evaluation

    These are preliminary data, the project evaluation hasn´t proceeded yet.

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 2019

  • Realization period - end

    Dec 31, 2022

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

    Feb 28, 2022

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

  • Data delivery code

    CEP23-TA0-TH-U

  • Data delivery date

    Jun 30, 2023

Finance

  • Total approved costs

    12,652 thou. CZK

  • Public financial support

    7,590 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    5,062 thou. CZK