Studies on correlation of anthocyanins, colour parameters and resveratrol in red wines
Public support
Provider
Czech Science Foundation
Programme
Post-graduate (doctorate) grants
Call for proposals
Standardní projekty 3 (SGA02003GA1PD)
Main participants
Mendelova univerzita v Brně / Zahradnická fakulta
Contest type
VS - Public tender
Contract ID
—
Alternative language
Project name in Czech
Studium korelací anthokyaninů, barevnosti a resveratrolu v červených vínech
Annotation in Czech
Studium korelací anthokyaninů, barevnosti a resveratrolu v červených vínech. Cílem projektu je výzkum závislostí mezi koncentrací resveratrolu, anthokyaninů a barevností červených vín a zhodnocení vztahu mezi jejich původním výskytem v hroznech a změnamizpůsobenými technologií výroby červených vín. Výzkum sleduje změny fenolických složek a barevnosti v průběhu rozdílných maceračních postupů interspecifických odrůd hroznů, vinifikačních technologiích a zrání červených vín. Předpokládaným výsledkem jeidentifikování a charakterizace zásadních vlivů, které tyto změny podmiňují, potvrzení negativních závislostí mezi koncentrací resveratrolu a barevnými parametry v hroznech napadených Botrytis cinerea, ověření možnosti kvantifikace resveratrolu nazákladě analýzy anthokyaninových barviv a barevných parametrů červených vín.
Scientific branches
R&D category
ZV - Basic research
CEP classification - main branch
GM - Food industry
CEP - secondary branch
—
CEP - another secondary branch
—
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
21101 - Food and beverages
Completed project evaluation
Provider evaluation
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Project results evaluation
The objective of project was research of dependence between concentration of resveratrol, anthocyanins and colour parameters in red wines and evaluation of relation to their primary occurrence in grapes and changes of effected wine technology. When solvi
Solution timeline
Realization period - beginning
Jan 1, 2003
Realization period - end
Jan 1, 2005
Project status
U - Finished project
Latest support payment
—
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP06-GA0-GP-U/06:6
Data delivery date
May 19, 2008
Finance
Total approved costs
424 thou. CZK
Public financial support
424 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
0 thou. CZK