All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Polyphenolic compounds of grapes, wines and their antimutagenic and antioxidative properties

Public support

  • Provider

    Czech Science Foundation

  • Programme

    Standard projects

  • Call for proposals

    Standardní projekty 9 (SGA02006GA-ST)

  • Main participants

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

    525/06/1757

Alternative language

  • Project name in Czech

    Polyfenolické látky hroznů, révových vín a jejich antimutagenní a antioxidační vlastnosti

  • Annotation in Czech

    Cílem předkládaného komplexního projektu bude sledování distribuce fenolických látek, zejména kyseliny gallové, kaftarové a dále katechinů, resveratrolu, piceidu a hledání dalších nových derivátů stilbenu jako např. pterostilbenu a pinosylvinu ve všech částech hroznů u vybraných evropských odrůd révy vinné a odrůd interspecifického křížení. Bude sledován celkový obsah fenolických látek, anthokyaninových barviv a senzorický aromatický profil. Předpokládáme odběr a testování nejméně 6 modrých odrůd a 6 bílých odrůd. Bude sledován vliv napadení plísní Botrytis cinerea a vliv stresových faktorů (sucho-závlaha) na obsah polyfenolických látek v hroznech a ve vínech. U červených vín bude sledován obsah fenolických látek během vinifikace (rototank, automatickývinifikátor, termovinifikace), u bílých vín pak vliv technologických úprav, např. čiření. U všech vzorků vín budou testovány jejich antimutagenní vlastnosti Amesovým  testem a měřena antioxidační kapacita pomocí EPR spektroskopie.

Scientific branches

  • R&D category

    ZV - Basic research

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    21101 - Food and beverages

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    S - Nesplněno zadání, bylo přistoupeno k sankčním ustanovením smlouvy

  • Project results evaluation

    Distribution of polyphenolic compounds in different parts of Vitis vinifera L. (berries, stems, leaves, young lateral shoots) in 3 white and 3 blue varieties of healthy and varieties affected by Botrytis cinerea P. was studied. Grapes of white varieties

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 2006

  • Realization period - end

    Dec 31, 2008

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

    Apr 25, 2008

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP09-GA0-GA-U/02:2

  • Data delivery date

    Oct 22, 2009

Finance

  • Total approved costs

    4,714 thou. CZK

  • Public financial support

    4,714 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    0 thou. CZK