All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”
QD1155

The influence of grape-vine and technology processing on content of chemoprotective polyphenolic substances in wine.

Public support

  • Provider

    Ministry of Agriculture

  • Programme

    Scheme II

  • Call for proposals

    Program II (SMZE2001_2_1)

  • Main participants

    Centrum výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i.<br>Masarykova univerzita<br>Mendelova univerzita v Brně

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

Alternative language

  • Project name in Czech

    Vliv suroviny a technologie zpracování na obsah zdravotně prospěšných polyfenolických látek v révových vínech

  • Annotation in Czech

    Studium výskytu fenolický chemoprotektivní sloučenin v révových vínech s ohledem k původu, zdravotnímu stavu a vyzrálosti hroznů. Zjišťování koncentrace resveratrolu jako stresového faktoru při napadení Botrytis cinerea. Technologická realizace moderníchvinifikačních postupů výroby červených vín a instrumentální analýza koncentrace resveratrolu, kyseliny galové, katechinu a epikatechinu v moštech a révových vínech. Sledování antimutagenních účinků fenolických sloučenin červených vín bakteriálními modelovými systémy. Selekce technologických přístupů fermentace, školení a zrání červených vín s ohledem na vyšší koncentrační hladiny chemoprotektivních fenolických složek.

Scientific branches

  • R&D category

    NV - Nonindustrial research (Applied research excluded Industrial research)

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

    CC - Organic chemistry

  • CEP - another secondary branch

    FQ - Public health system, social medicine

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    10401 - Organic chemistry<br>21101 - Food and beverages

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Project results evaluation

    Průběh řešení i výsledky projektu plně odpovídají zadání projektu.Výsledky jsou významným přínosem k vinifikačním technikám.

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 2001

  • Realization period - end

    Jan 1, 2005

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP06-MZE-QD-U/04:1

  • Data delivery date

    Jun 29, 2006

Finance

  • Total approved costs

    900 thou. CZK

  • Public financial support

    900 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    0 thou. CZK