*Impact of selected additives on shelf life, colour, water binding capacity, texture and organoleptic properties of meat products.
Public support
Provider
Ministry of Industry and Trade
Programme
TANDEM
Call for proposals
TANDEM 3 (SMPO200600002)
Main participants
—
Contest type
VS - Public tender
Contract ID
FT-TA3/059
Alternative language
Project name in Czech
*Vliv vybraných aditiv na údržnost, barvu, vaznost, texturu a organoleptické vlastnosti masných výrobků.
Annotation in Czech
*Projekt umožní lépe porozumět procesům při zpracování masných výrobků, vyvíjet receptury, metody a postupy pro praktické zkoušení funkčnosti přídavných látek, kořenía kořenících směsí v masných výrobcích. Bude možné zkoumat vzájemné interakce těchto látek s bílkovinami, tuky a vodou. Bude připravena výroba těchto funkčních směsí aditiv a koření, které budou pro tuzemské výrobce potravin alternativou k dováženým přípravkům.
Scientific branches
R&D category
VV - Exeperimental development
CEP classification - main branch
GM - Food industry
CEP - secondary branch
CC - Organic chemistry
CEP - another secondary branch
—
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
10401 - Organic chemistry<br>21101 - Food and beverages
Completed project evaluation
Provider evaluation
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Project results evaluation
Based on the results and thanks to current instrumentation and equipment, we can better respond to market needs, and we can offer economically more efficient blends to our customers, possibly with a higher added value.
Solution timeline
Realization period - beginning
Mar 1, 2006
Realization period - end
Apr 30, 2010
Project status
U - Finished project
Latest support payment
Mar 18, 2010
Data delivery to CEP
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data delivery code
CEP11-MPO-FT-U/01:1
Data delivery date
Jun 22, 2011
Finance
Total approved costs
16,230 thou. CZK
Public financial support
8,035 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
8,195 thou. CZK