All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

*Impact of selected additives on shelf life, colour, water binding capacity, texture and organoleptic properties of meat products.

Public support

  • Provider

    Ministry of Industry and Trade

  • Programme

    TANDEM

  • Call for proposals

    TANDEM 3 (SMPO200600002)

  • Main participants

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

    FT-TA3/059

Alternative language

  • Project name in Czech

    *Vliv vybraných aditiv na údržnost, barvu, vaznost, texturu a organoleptické vlastnosti masných výrobků.

  • Annotation in Czech

    *Projekt umožní lépe porozumět procesům při zpracování masných výrobků, vyvíjet receptury, metody a postupy pro praktické zkoušení funkčnosti přídavných látek, kořenía kořenících směsí v masných výrobcích. Bude možné zkoumat vzájemné interakce těchto látek s bílkovinami, tuky a vodou. Bude připravena výroba těchto funkčních směsí aditiv a koření, které budou pro tuzemské výrobce potravin alternativou k dováženým přípravkům.

Scientific branches

  • R&D category

    VV - Exeperimental development

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

    CC - Organic chemistry

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    10401 - Organic chemistry<br>21101 - Food and beverages

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Project results evaluation

    Based on the results and thanks to current instrumentation and equipment, we can better respond to market needs, and we can offer economically more efficient blends to our customers, possibly with a higher added value.

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Mar 1, 2006

  • Realization period - end

    Apr 30, 2010

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

    Mar 18, 2010

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

  • Data delivery code

    CEP11-MPO-FT-U/01:1

  • Data delivery date

    Jun 22, 2011

Finance

  • Total approved costs

    16,230 thou. CZK

  • Public financial support

    8,035 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    8,195 thou. CZK