All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Use of local yeast strains for the development new brewing processes in the beer style "Czech wild ale"

Public support

  • Provider

    Technology Agency of the Czech Republic

  • Programme

  • Call for proposals

    TREND 4 (STA02021FW040)

  • Main participants

    1. Zichovecká s.r.o.

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

    FW04020110 - Smlouva o poskytnutí podpory

Alternative language

  • Project name in Czech

    Využití lokálních kmenů kvasinek pro vývoj nových receptur piv typu "Czech wild ale"

  • Annotation in Czech

    Hlavním cílem navrhovaného projektu je zavedení výroby a mezinárodního prodeje kvalitativně jedinečného piva typu „Czech wild ale“ s využitím lokálních kmenů kvasinek izolovaných z ovocných sadů v lokalitách Ústeckého kraje. Cíle bude dosaženo účinnou spoluprací hlavního uchazeče (minipivovaru) s výzkumnou organizací, která bude založena na společném vývoji nových receptur s využitím regionálních surovin v bio-kvalitě a patentování vlastních kultur kvasinek a tím odlišení od všech ostatních producentů na českém i mezinárodním trhu. Jedním z hlavních výsledků projektu bude nízkoalkoholická verze piva typu „Czech wild ale“. Hlavní uchazeč po ukončení projektu využije získané zkušenosti a poznatky a bude dále pokračovat ve vlastním výzkumném programu.

Scientific branches

  • R&D category

    AP - Applied research

  • OECD FORD - main branch

    21101 - Food and beverages

  • OECD FORD - secondary branch

    10606 - Microbiology

  • OECD FORD - another secondary branch

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

  • CEP - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    EE - Microbiology, virology<br>EI - Biotechnology and bionics<br>GM - Food industry

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 2022

  • Realization period - end

    Dec 31, 2025

  • Project status

    B - Running multi-year project

  • Latest support payment

    Feb 28, 2023

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

  • Data delivery code

    CEP24-TA0-FW-R

  • Data delivery date

    Feb 20, 2024

Finance

  • Total approved costs

    9,158 thou. CZK

  • Public financial support

    6,327 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    2,832 thou. CZK