All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The influence of conditions on the applicability of bacteriocins of dairy starter cultures

Public support

  • Provider

    Czech Science Foundation

  • Programme

    Standard projects

  • Call for proposals

  • Main participants

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze / Fakulta potravinářské a biochemické technologie

  • Contest type

  • Contract ID

Alternative language

  • Project name in Czech

    Vliv faktorů na aplikační možnosti bakteriocinů čistých mlékařských kultur

  • Annotation in Czech

    Produkce bakteriocinů čistými mlékařskými kulturami je velice rozšířenou vlastností. Definování jejich tvorby a tvorby dalších antimikrobiálních látek u mikrobiálních kmenů navazuje na všeobecný posun v potravinářském průmyslu, který v současné době probíhá směrem od aplikací nedefinovaných směsných starterových kultur k použití jednoho nebo limitovaného počtu definovaných kmenů se schopností produkovat výrobky požadované kvality. Tvorba a použití bakteriocinů může sloužit k dokonalejšímu řízení technologických operací, k zabránění kažení potravin a nemocí z potravin, a tím zajištění mikrobiologické kvality a bezpečnosti potravin. Příkladem může být úspěšné používání nisinu a pediocinu v potravinářském průmyslu. Cílem práce je hledání nových producentůbakteriocinů a doplnění znalosti o bakteriocinu - acidocinu CH5 produkovaném kmenem Lactobacillus acidophilus CH5. U bakteriocitů bude sledována účinnost v kombinaci s přímými a nepřímými konzervačními látkami a na částečně poškozené buňky. Da

Scientific branches

  • R&D category

  • CEP classification - main branch

    CE - Biochemistry

  • CEP - secondary branch

    CI - Industrial chemistry and chemical engineering

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    10608 - Biochemistry and molecular biology<br>10609 - Biochemical research methods<br>20401 - Chemical engineering (plants, products)<br>20402 - Chemical process engineering

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Project results evaluation

    Předpokládané cíle a záměry projektu byly beze zbytku splněny. Jednalo se o rutinní mikrobiologické analýzy, jejichž výsledky nepřekračují současnou úroveň stavu poznání. Výsledky jsou doloženy texty posterů a přednášek presentovaných, s jednou výjimkou,

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 1998

  • Realization period - end

    Jan 1, 2000

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP/2001/GA0/GA01GA/U/N/9:4

  • Data delivery date

Finance

  • Total approved costs

    235 thou. CZK

  • Public financial support

    210 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    0 thou. CZK