All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Augmentation of the effect of the biocontrol agent Pythium oligandrum with cold plasma against fungal biofilms

Public support

  • Provider

    Czech Science Foundation

  • Programme

    Standard projects

  • Call for proposals

    SGA0202200004

  • Main participants

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

    22-13745S

Alternative language

  • Project name in Czech

    Zvýšení účinku biokontrolního agens Pythium oligandrum studenou plazmou proti plísňovým biofilmům

  • Annotation in Czech

    Cílem tohoto projektu je potvrdit hypotézu, že kombinovaný účinek studené plazmy nebo plazmou aktivované vody a biofungicidu Pythium oligandrum na biofilmy plísní zlepšuje jejich dlouhodobou eradikaci. Zaměříme se na identifikaci hlavních procesních proměnných, které ovlivňují účinnost eradikace biofilmu pomocí studené plazmy a P. oligandrum ve statickém experimentálním uspořádání. Pokusy budou prováděny v různých konfiguracích pomocí experimentálních návrhů a hodnoceny statistickými metodami. Cílem projektu je také porovnat experimentální údaje o účinnosti eradikace biofilmu s modelovými předpovědi (teorie X/DLVO, mezifázová bilance volné energie) adheze P. oligandrum k plísňovým biofilmům s/bez ošetření studenou plazmou. Vybrané experimenty na eradikaci houbových biofilmů kombinovanými fyzikálními a biologickými prostředky budou doprovázeny kvantitativním stanovením mykotoxinů a transkriptomickým přístupem identifikace genů upregulovaných během interakce P. oligandrum s plísní, s/bez ošetření studenou plasmou.

Scientific branches

  • R&D category

    ZV - Basic research

  • OECD FORD - main branch

    10606 - Microbiology

  • OECD FORD - secondary branch

    21101 - Food and beverages

  • OECD FORD - another secondary branch

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

  • CEP - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    EE - Microbiology, virology<br>EI - Biotechnology and bionics<br>GM - Food industry

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 2022

  • Realization period - end

    Dec 31, 2024

  • Project status

  • Latest support payment

    Feb 29, 2024

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP25-GA0-GA-R

  • Data delivery date

    Mar 12, 2025

Finance

  • Total approved costs

    11,214 thou. CZK

  • Public financial support

    10,524 thou. CZK

  • Other public sources

    216 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    474 thou. CZK