Study and Creation of Malting Barley Genotypes with Low Content of Anthocyanidin for Production of Malt for Coloidal Stabile Beers
Public support
Provider
Czech Science Foundation
Programme
Standard projects
Call for proposals
—
Main participants
Zemědělský výzkumný ústav Kroměříž, s.r.o.
Contest type
—
Contract ID
—
Alternative language
Project name in Czech
Studium a tvorba genotypů sladovnického ječmene s nízkým obsahem antokyanogenů pro výrobu sladu a koloidně stabilních piv
Annotation in Czech
Podstata projektu spočívá ve vytvoření genetických zdrojů ječmene s blokovanou syntézou antokyanogenů (mutantů ječmene s blokovanou biosyntézou katechinů a antokyanidinů), k výrobě sladu a piva s dobrou koloidní stabilitou bez potřeby chemických činidel,zabraňujících kalení piva. Pro ČR jako zemi vyrábějící slad a pivo je řešení této problematiky velmi závažné z důvodů: 1. ekonomických výhod v technologii koloidně stabilních piv (snížení nákladů na stabilizační přípravky a jejich technologické apliace), 2.vyrábět potraviny a nápoje bez přídavných chemických látek (odpovídající současným hygienickým trendům), 3.udržení a zlepšení našeho postavení na zahraničních trzích.
Scientific branches
R&D category
—
CEP classification - main branch
9B - 9
CEP - secondary branch
GM - Food industry
CEP - another secondary branch
9H - 9
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
21101 - Food and beverages
Solution timeline
Realization period - beginning
Jan 1, 1994
Realization period - end
Jan 1, 1996
Project status
U - Finished project
Latest support payment
—
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP/1997/GA0/GA07GA/V/9:7
Data delivery date
—
Finance
Total approved costs
566 thou. CZK
Public financial support
841 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
0 thou. CZK