All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Escheria coli 0157 and other Shiga toxin-producing, serotypes: identification and analysis of risk factors of the safety food production on farm level

Public support

  • Provider

    Czech Science Foundation

  • Programme

    Standard projects

  • Call for proposals

    Standardní projekty 1 (SGA02002GA-ST)

  • Main participants

    Veterinární univerzita Brno / Fakulta veterinárního lékařství

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

Alternative language

  • Project name in Czech

    Escherichia coli O157 a další shigatoxigenní sérotypy: identifikace a analýza rizikových faktorů bezpečné produkce potravin na úrovni farmy

  • Annotation in Czech

    Během posledních let byl v České republice zaznamenán výskyt infekcí lidí vyvolaných shigatoxigenními kmeny E.coli (STEC) a bylo prokázáno vylučování nejčastějšího sérotypu O157 ve stádech výkrmového i mléčného skotu. Hlavním cílem navrhovaného projektuje identifikovat a analyzovat rizikové faktory, které jsou spojené s vylučováním a podporují perzistenci STEC ve stádech skotu. Bude pokračováno ve sledování pozitivních stád, aby bylo možno posoudit vliv různých technologií chovu (volné a vazné ustájenístelivový a bezstelivový provoz, otevřený a uzavřený obrat stáda apod.) a spojení mezi vylučováním STEC a imunitní odpovědí zvířat. Izolované kmeny STEC budou testovány s ohledem na schopnost dlouhodobého přežívání v prostředí farem (hnůj, kejda, voda, povrchy chovného zařízení), citlivost k antibakteriálním látkám a desinfekčním prostředkům používaným v zemědělské a potravinářské výrobě. K tomu bude použito různých kultivačních postupů (předmnožení, imunomagnetická separace, subkultivace na CT SMAC a

Scientific branches

  • R&D category

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    21101 - Food and beverages

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Project results evaluation

    Původní záměr nemohl být v části technologie zcela dodržen z objektivních důvodů (prevence slintavky a kulhavky). I tak jsou konečný rozsah a kvalita výsledků řešení dostatečné a hodnotné. Údaje v závěrečné kartě jsou adekvátní. Výsledky lze využít v rů

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 2000

  • Realization period - end

    Jan 1, 2002

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP/2003/GA0/GA03GA/U/N/9:7

  • Data delivery date

    May 19, 2008

Finance

  • Total approved costs

    2,085 thou. CZK

  • Public financial support

    1,651 thou. CZK

  • Other public sources

    460 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    180 thou. CZK