All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Prevalence and subtyping study for ESCHERICHIA COLI 0157 in raw products and beef cattle.

Public support

  • Provider

    Czech Science Foundation

  • Programme

    Standard projects

  • Call for proposals

  • Main participants

    Veterinární univerzita Brno

  • Contest type

  • Contract ID

Alternative language

  • Project name in Czech

    Výskyt a subtypizace Escherichia coli 0157 z rizikových potravin a jatečného skotu

  • Annotation in Czech

    V České republice jsou evidovány případy HUS a hemoragických enteritíd lidí, ale chybí údaje o prevalenci původců těchto infekcí a jejich typech v rizikových skupinách potravin a stádech našeho skotu. V navrhovaném projektu budou vyšetřovány vzorky surovin a potravin obsahující syrové hovězí maso a vzorky výkalů z podezřelých stád jatečného skotu. K izolaci bude použito kombinace imunomagnetické separace a klasické kultivace na MacConkeyův agar se sorbitem po předchozím pomnožení vzorků. Izolované kultury budou ověřovány aglutinací s latexovým aglutinačním reagens. Další typizace bude založena na využití metody PCR k průkazu genů pro VT1, VT2 a eae genu. Kmeny získané izolací z populace našeho skotu, rizikových skupin tuzemských a dovážených potravinakmeny epidemického typu budou dále subtipizovány metodami molekulární biologie, a tak bude zjištěno spektrum klonů těchto mikroorganismů. To umožní posouzení míry rizika vzniku těchto závažných alimentárních infekcí v naší zemi.

Scientific branches

  • R&D category

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    21101 - Food and beverages

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Project results evaluation

    Přínosem projektu je jednak v rovině aplikační - předkládá přehled o stavu ve stádech - co se týká výskytu E.coli, jednak v rovině vědecké - vzorově-diagnostické metody. Výsledky jsou adekvátní vynaloženým finančním prostředkům. Výstupem jsou 3 publikace

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 1997

  • Realization period - end

    Jan 1, 1999

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP/2000/GA0/GA00GA/U/6:2

  • Data delivery date

Finance

  • Total approved costs

    1,391 thou. CZK

  • Public financial support

    1,214 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    0 thou. CZK