All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Fibrolytic bacteria in the human colon

Public support

  • Provider

    Czech Science Foundation

  • Programme

    Standard projects

  • Call for proposals

    Standardní projekty 1 (SGA02002GA-ST)

  • Main participants

    Ústav živočišné fyziologie a genetiky AV ČR, v. v. i.

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

Alternative language

  • Project name in Czech

    Fibrolytické bakterie tračníku člověka

  • Annotation in Czech

    Mikrobiální fermentace v tlustém střevě člověka má zásadní vliv na zdraví hostitele. Normální mikroflóra je schopná nejen eliminovat toxické fermentační zplodiny, ale i zabránit významnějšímu pomnožení patogenních mikroorganismů. Pro stabilitu anaerobních ekosystémů je rozhodující mikrobiální produkce a utilizace vodíku. V tračníku člověka jsou hlavními producenty vodíku fibrolytické bakterie. Vodík je utilizován buď bakteriemi metanogenními, acetogenními nebo sulfát redukujícími. Rovnováha mezi výše uvedenými populacemi bakterií je proto klíčem ke stabilitě nebo obnovení normální fermentace v tračníku člověka .Z rešerše vyplývá, že dominantní postavení zde budou mít celulolytické a fibrolytické bakterie. Proto pokládáme za nezbytné popsat populaci těchto anaerobních bakterií a jejich vlastností. Významným přínosem bude i popis jejich interakcí s metanogenními a acetogenními bakteriemi. Z našich předchozích výsledků je zřejmý signifikantní pokles počtu celulolytických bakterií u pacientů

Scientific branches

  • R&D category

    ZV - Basic research

  • CEP classification - main branch

    FB - Endocrinology, diabetology, metabolism, nutrition

  • CEP - secondary branch

    EE - Microbiology, virology

  • CEP - another secondary branch

    GM - Food industry

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    10606 - Microbiology<br>10607 - Virology<br>21101 - Food and beverages<br>30202 - Endocrinology and metabolism (including diabetes, hormones)

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Project results evaluation

    Microbial fermentation in the human colon has a significant impact on the health of the host. Normal microflora is able to eliminate production of toxic compounds as well as to reduce numbers of pathogenic bacteria. Stability of anaerobic ecosystems is u

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 2002

  • Realization period - end

    Jan 1, 2004

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP/2005/GA0/GA05GA/U/N/B:7

  • Data delivery date

    Jun 2, 2008

Finance

  • Total approved costs

    2,940 thou. CZK

  • Public financial support

    1,441 thou. CZK

  • Other public sources

    1,499 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    0 thou. CZK