All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Determination of the convenient conditions for enzyme catalyzed hydrolyzes of the polysacharides of cereal grain mashes, with intention to use......

Public support

  • Provider

    Czech Science Foundation

  • Programme

    Standard projects

  • Call for proposals

  • Main participants

    Mendelova univerzita v Brně

  • Contest type

  • Contract ID

Alternative language

  • Project name in Czech

    Stanovení optimálních podmínek enzymatické hydrolýzy zrna obilovin jako výchozího materiálu pro následné fermentační postupy v potravinářství

  • Annotation in Czech

    Záměrem projektu je rozšířit výsledky hodnocení substrátů z různých druhů obilovin pro výrobu média vhodného k fermentační výrobě např. bioethanolu, kyseliny mléčné a kyseliny citronové. V rámci samostatného nosného projektu byly již vybrány některé druhy a odrůdy obilovin, u kterých byly provedeny rozbory na obsah škrobu, aktivita alfa amylasy, obsah bílkovin atd. Zároveň bylo zjištěno, že k tvorbě jednoduchých cukrů dochází při hydrolýze některých obilovin za velmi ekonomických podmínek, kdy by taktovzniklé médium mohlo konkurovat melase, jako standardně používanému fermentačnímu substrátu. Již subjektivní pozorování během realizace nosného projektu prokázalo značné rozdíly v průběhu hydrolýzy polysacharidů zrna obilovin dle druhu odrůdy, ale vhledem k odlišnému zaměření a z časových důvodů nebylo možno postihnout příčiny. Stav zcukření, viskozita a obsah živin média před fermentací má vliv na celkový průběh tohoto procesu (dobu a intenzitu). Po upřesnění optimálních podmínek by bylo možno hydrolýz

Scientific branches

  • R&D category

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    21101 - Food and beverages

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    N - Nesplněno zadání

  • Project results evaluation

    Dílčí zpráva za rok 1999 vykazuje formální i věcné nedostatky - chybí komentář k čerpání, nejsou doloženy výsledky, jediný výstup (abstrakt) nemá uvedenu podporu GA ČR a pochází z výsledků získaných před zahájením PD grantu. Zásadní nedostatky v čerpání

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 1998

  • Realization period - end

    Jan 1, 1999

  • Project status

    S - Stopped (prematurely terminated) multi-year project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP/2000/GA0/GA00GA/U/6:2

  • Data delivery date

Finance

  • Total approved costs

    350 thou. CZK

  • Public financial support

    350 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    0 thou. CZK