All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Application of the Fuzzy Logic in Food Appreciation

Public support

  • Provider

    Czech Science Foundation

  • Programme

    Post-graduate (doctorate) grants

  • Call for proposals

    Postdoktorandské granty 2 (SGA02002GA-PD)

  • Main participants

    Česká zemědělská univerzita v Praze / Provozně ekonomická fakulta

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

Alternative language

  • Project name in Czech

    Aplikace fuzzy logiky pro hodnocení potravin

  • Annotation in Czech

    Cílem projektu je aplikovat fuzzy logiku pro hodnocení potravin. Jedná se o zcela nový přístup zpracování dat ze senzorického hodnocení. Toto hodnocení se v poslední době dostává stále více do popředí, protože je potencionálnímu zákazníkovi nejblíže.Problémem ovšem je výsledky z tohoto hodnocení adekvátně kvantifikovat, tak aby měly svou vlastní vypovídající hodnotu srovnatelnou s ostatními hodnoceními. Právě fuzzy logika nám umožňuje matematicky formalizovat vyjádření vjemu člověka a dále s nímpracovat. Přínos pro praxi lze spatřovat v zjednodušení a ve zpřesnění senzorického hodnocení.

Scientific branches

  • R&D category

    ZV - Basic research

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

    GA - Agricultural economics

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    21101 - Food and beverages<br>50201 - Economic Theory<br>50202 - Applied Economics, Econometrics<br>50203 - Industrial relations<br>50204 - Business and management<br>50205 - Accounting<br>50206 - Finance

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Project results evaluation

    The project "Application of the Fuzzy Logic for Food Quality Appreciation" is focused on research of the new alternative methods of data processing of the sensory appreciation. Fuzzy logic is a method for algorithmization of the man speculation, which ca

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 2002

  • Realization period - end

    Jan 1, 2005

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP06-GA0-GP-U/06:6

  • Data delivery date

    May 19, 2008

Finance

  • Total approved costs

    360 thou. CZK

  • Public financial support

    360 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    0 thou. CZK