The Effect of Diet Consumed in Young Age on the Sensitivity to Alimentary Cholesterol and fat in adult life.
Public support
Provider
Ministry of Health
Programme
—
Call for proposals
—
Main participants
Institut klinické a experimentální medicíny
Contest type
—
Contract ID
—
Alternative language
Project name in Czech
Vliv diety konzumované v mladém věku na citlivost k alimentárnímu cholesterolu a tuku v dospělosti.
Annotation in Czech
Senzibilizace vysokotukovou dietou konzumovanou v mladém věku (a její mechanizmus) na vznik hypercholesterolemie v dospělosti bude studována na experimentálním modelu polygenní hypercholesterolemie.
Scientific branches
R&D category
—
CEP classification - main branch
FB - Endocrinology, diabetology, metabolism, nutrition
CEP - secondary branch
—
CEP - another secondary branch
—
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
30202 - Endocrinology and metabolism (including diabetes, hormones)
Solution timeline
Realization period - beginning
Jan 1, 1995
Realization period - end
Jan 1, 1997
Project status
K - Ending multi-year project
Latest support payment
—
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP/1997/MZ0/MZ07IZ/V/9:4
Data delivery date
—
Finance
Total approved costs
316 thou. CZK
Public financial support
281 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
0 thou. CZK