New methods for production, quality control and the effects of probiotic foods
Public support
Provider
Ministry of Agriculture
Programme
Comprehensive sustainable systems in agriculture 2012 ? 2018 ?CSS?
Call for proposals
Komplexní zemědělské systémy 1 (SMZE2012MZE01)
Main participants
Česká zemědělská univerzita v Praze / Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů<br>Univerzita Karlova / 2. lékařská fakulta<br>Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.<br>Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Contest type
VS - Public tender
Contract ID
46255/2012-MZE-17012
Alternative language
Project name in Czech
Nové metody pro výrobu, kontrolu kvality a účinků probiotických potravin
Annotation in Czech
Chceme vyzkoumat vhodné složení, technologie a ověřit účinek českých probiotických mléčných výrobků na snížení onemocnění horních cest dýchacích při nárazové i pravidelné konzumaci. Aplikací výzkumně prověřených probiotických mléčných výrobků se speciálními mléčnými kulturami aplikovaných i netradičními metodami chceme podstatně omezit nástup, propuknutí nebo projevy onemocnění horních cest dýchacích, nebo zkrátit nezbytnou dobu léčení těchto onemocnění u dětí od předškolního věku do věku 18 let.
Scientific branches
R&D category
AP - Applied research
CEP classification - main branch
GM - Food industry
CEP - secondary branch
CE - Biochemistry
CEP - another secondary branch
EE - Microbiology, virology
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
10606 - Microbiology<br>10607 - Virology<br>10608 - Biochemistry and molecular biology<br>10609 - Biochemical research methods<br>21101 - Food and beverages
Completed project evaluation
Provider evaluation
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Project results evaluation
The objectives outlined in the project proposal have been achieved in full. The high number of research results applied in practice in the production of probiotics and prebiotics of a dairy and non-dairy nature for human and animal nutrition was positively assessed.
Solution timeline
Realization period - beginning
Apr 1, 2012
Realization period - end
Dec 31, 2016
Project status
U - Finished project
Latest support payment
Sep 1, 2016
Data delivery to CEP
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data delivery code
CEP17-MZE-QJ-U/09:1
Data delivery date
Jun 30, 2017
Finance
Total approved costs
17,986 thou. CZK
Public financial support
14,969 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
3,017 thou. CZK