All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The complex microbiota of cheeses – new methods of evaluating its composition and safety for subsequent use in cheese technology

Public support

  • Provider

    Ministry of Agriculture

  • Programme

  • Call for proposals

    SMZE2024MZE01

  • Main participants

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze / Fakulta potravinářské a biochemické technologie

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

    QL24010251 - Smlouva o poskytnutí podpory

Alternative language

  • Project name in Czech

    Komplexní mikrobiota sýrů – nové metody hodnocení jejího složení a bezpečnosti pro následné využití v technologii sýrů

  • Annotation in Czech

    Cílem projektu je izolovat, vytipovat a následně reálně otestovat kmeny ze skupiny nezákysových bakterií mléčného kvašení s vhodnými technologickými, protektivními a některými probiotickými vlastnostmi, které budou využívány pro výrobu sýrů s vysokou přidanou hodnotou. Projekt usiluje také o zvýšení standardnosti výroby a bezpečnosti monitorováním výskytu nežádoucí mikrobioty. Dalším cílem projektu je testování a zavedení molekulárně-genetických metod pro monitorování výskytu nežádoucí mikrobioty a výskytu přenositelných genů antibiotické rezistence u kontaminujících i prospěšných mikroorganismů.

Scientific branches

  • R&D category

    AP - Applied research

  • OECD FORD - main branch

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

  • OECD FORD - secondary branch

  • OECD FORD - another secondary branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

  • CEP - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    EI - Biotechnology and bionics<br>GG - Zootechnics<br>GH - Nutrition of farm animals

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Mar 1, 2024

  • Realization period - end

    Dec 31, 2028

  • Project status

    B - Running multi-year project

  • Latest support payment

    Mar 20, 2024

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

  • Data delivery code

    CEP25-MZE-QL-R

  • Data delivery date

    Feb 17, 2025

Finance

  • Total approved costs

    17,857 thou. CZK

  • Public financial support

    15,162 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    2,694 thou. CZK