The complex microbiota of cheeses – new methods of evaluating its composition and safety for subsequent use in cheese technology
Public support
Provider
Ministry of Agriculture
Programme
—
Call for proposals
SMZE2024MZE01
Main participants
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze / Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Contest type
VS - Public tender
Contract ID
QL24010251 - Smlouva o poskytnutí podpory
Alternative language
Project name in Czech
Komplexní mikrobiota sýrů – nové metody hodnocení jejího složení a bezpečnosti pro následné využití v technologii sýrů
Annotation in Czech
Cílem projektu je izolovat, vytipovat a následně reálně otestovat kmeny ze skupiny nezákysových bakterií mléčného kvašení s vhodnými technologickými, protektivními a některými probiotickými vlastnostmi, které budou využívány pro výrobu sýrů s vysokou přidanou hodnotou. Projekt usiluje také o zvýšení standardnosti výroby a bezpečnosti monitorováním výskytu nežádoucí mikrobioty. Dalším cílem projektu je testování a zavedení molekulárně-genetických metod pro monitorování výskytu nežádoucí mikrobioty a výskytu přenositelných genů antibiotické rezistence u kontaminujících i prospěšných mikroorganismů.
Scientific branches
R&D category
AP - Applied research
OECD FORD - main branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
OECD FORD - secondary branch
—
OECD FORD - another secondary branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
CEP - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
EI - Biotechnology and bionics<br>GG - Zootechnics<br>GH - Nutrition of farm animals
Solution timeline
Realization period - beginning
Mar 1, 2024
Realization period - end
Dec 31, 2028
Project status
B - Running multi-year project
Latest support payment
Mar 20, 2024
Data delivery to CEP
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data delivery code
CEP25-MZE-QL-R
Data delivery date
Feb 17, 2025
Finance
Total approved costs
17,857 thou. CZK
Public financial support
15,162 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
2,694 thou. CZK