Modernisation of Technological Processes of Production of Edam-type Cheese Using a Mathematical Model of Production in Relation with Occurence of Quality Defects of Ripened Cheese.
Public support
Provider
Ministry of Agriculture
Programme
—
Call for proposals
—
Main participants
MILCOM a.s.
Contest type
VS - Public tender
Contract ID
—
Alternative language
Project name in Czech
Modernizace technologických postupů výroby dohřívaných sýrů s využitím matematického modelu výroby ve vztahu k výskytu jakostních vad zralých sýrů
Annotation in Czech
V mnoha případech je pro výrobu dohřívaných sýrů použito mléko vysoké mikrobiální jakosti i jakostní druhy čistých mlékařských kultur. Je to základní předpoklad pro výrobu kvalitních sýrů. Ale i v těchto případech je při jakostním hodnocení zralých sýrůzjišťován významný podíl sýrů postižených vadami těsta. Řadu těchto vad i frekvenci a intenzitu jejich výskytu lze významnou měrou omezit cílenou regulací kombinace průběhu sušinových, kyselostních a teplotních křivek během výroby sýrového zrna, formování a dokysání mladých sýrů. Následně lze formulovat modernizované technologické postupy výroby sýrů.
Scientific branches
R&D category
—
CEP classification - main branch
GM - Food industry
CEP - secondary branch
—
CEP - another secondary branch
—
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
21101 - Food and beverages
Completed project evaluation
Provider evaluation
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Project results evaluation
Experimentálně rozsáhlý projekt identifikoval příčiny vad v oblasti rozložení soliprosté sušiny a solení sýrů. Ověřil i způsob odstranění těchto vad.
Solution timeline
Realization period - beginning
Jan 1, 1999
Realization period - end
Jan 1, 2002
Project status
U - Finished project
Latest support payment
—
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP/2003/MZE/MZE3QA/U/N/3:1
Data delivery date
Oct 23, 2003
Finance
Total approved costs
2,120 thou. CZK
Public financial support
1,690 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
430 thou. CZK