All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”
QF4082

Research of possibilities for the more effective method of heated cheese production including the biochemical characteristics of utilized pure dairy cultures.

Public support

  • Provider

    Ministry of Agriculture

  • Programme

    Research program MA

  • Call for proposals

    Vědecké zhodnocení kulturních hodnot prostředí 5 (SMZE200400002)

  • Main participants

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

    28656/03-3020

Alternative language

  • Project name in Czech

    Výzkum možností zdokonalení postupu výroby dohřívaných sýrů s využitím biochemických charakteristik používaných ČMK.

  • Annotation in Czech

    Stanovit biochemické charakteristiky bakterií mléčného kysání a propionových bakterií při kultivacích jednotlivých kmenů i při kultivacích ve směsi za podmínek odpovídajích výrobě dohřívaných sýrů. Vyhodnocené výsledky využít pro formulaci souboru doporučení pro zdokonalení technologických postupů výroby sýrů.

Scientific branches

  • R&D category

    NV - Nonindustrial research (Applied research excluded Industrial research)

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

    EE - Microbiology, virology

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    10606 - Microbiology<br>10607 - Virology<br>21101 - Food and beverages

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Project results evaluation

    Object of solution was research of intearctions of basic and additive ČMK, determination of content of important substrate, intermediate product and final products of metobiltes of these ČMK for improve of todays techlogy of produce of cheese.

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    May 1, 2004

  • Realization period - end

    Dec 1, 2007

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

    Feb 22, 2007

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP08-MZE-QF-U/05:2

  • Data delivery date

    May 20, 2009

Finance

  • Total approved costs

    4,820 thou. CZK

  • Public financial support

    4,820 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    0 thou. CZK