Research of possibilities for the more effective method of heated cheese production including the biochemical characteristics of utilized pure dairy cultures.
Public support
Provider
Ministry of Agriculture
Programme
Research program MA
Call for proposals
Vědecké zhodnocení kulturních hodnot prostředí 5 (SMZE200400002)
Main participants
—
Contest type
VS - Public tender
Contract ID
28656/03-3020
Alternative language
Project name in Czech
Výzkum možností zdokonalení postupu výroby dohřívaných sýrů s využitím biochemických charakteristik používaných ČMK.
Annotation in Czech
Stanovit biochemické charakteristiky bakterií mléčného kysání a propionových bakterií při kultivacích jednotlivých kmenů i při kultivacích ve směsi za podmínek odpovídajích výrobě dohřívaných sýrů. Vyhodnocené výsledky využít pro formulaci souboru doporučení pro zdokonalení technologických postupů výroby sýrů.
Scientific branches
R&D category
NV - Nonindustrial research (Applied research excluded Industrial research)
CEP classification - main branch
GM - Food industry
CEP - secondary branch
EE - Microbiology, virology
CEP - another secondary branch
—
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
10606 - Microbiology<br>10607 - Virology<br>21101 - Food and beverages
Completed project evaluation
Provider evaluation
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Project results evaluation
Object of solution was research of intearctions of basic and additive ČMK, determination of content of important substrate, intermediate product and final products of metobiltes of these ČMK for improve of todays techlogy of produce of cheese.
Solution timeline
Realization period - beginning
May 1, 2004
Realization period - end
Dec 1, 2007
Project status
U - Finished project
Latest support payment
Feb 22, 2007
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP08-MZE-QF-U/05:2
Data delivery date
May 20, 2009
Finance
Total approved costs
4,820 thou. CZK
Public financial support
4,820 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
0 thou. CZK