All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Relations between microbial and biochemical composition of milk and young cheese and final sensory and keeping quality of aged cheese

Public support

  • Provider

    Ministry of Agriculture

  • Programme

  • Call for proposals

  • Main participants

    MILCOM a.s.

  • Contest type

  • Contract ID

Alternative language

  • Project name in Czech

    Vztahy mezi mikrobiálním a biochemickým složením mléka a sýrů a výslednou senzorickou jakostí a trvanlivostí výsledných produktů

  • Annotation in Czech

    Cílem navrhovaného úkolu je 1) vytypování vhodných mikroorganismů tvořících plyn za účelem tvorby ok v sýrech a určení jejich technologických vlastností,2)určení vlivu sezónních změn v mikrobiálním a biochemickém složení mléka a sýrů na výslednou kvalitusýrů,3)stanovení parametrů důležitých z hlediska výsledné kvality a navržení vhodných provozních metod pro jejich sledování,4)vytvoření chemometrického modelu na základě získaných dat pro účely předvídání budoucí jakosti a trvanlivosti sýrů a jeho ověření v mlékárenské praxi. Při řešení úkolu bude použita kultivace ČMK v umělých médiích za podmínek odpovídajících prostředí v sýrech a bude sledována fermentace různých substrátů,tvorba oxidu uhličitého,těkavých látek a aminopeptidázová aktivita.Kmeny s nejvýhodnějšími technologickými vlastnostmi budou dále zkoušeny při výrobě sýrů v poloprovozních podmínkách na pilotním zařízení VÚM.Dále budou isolovány nejpočetněji zastoupené druhy nestarterových bakterií(NSLAB) ze zralých sýrů různé kvality prostředn

Scientific branches

  • R&D category

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    21101 - Food and beverages

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)

  • Project results evaluation

    Byl osvětlen vztah mezi kontaminující mikroflorou, kulturní mikroflorou a výslednou kvalitou sýrů. Výsledky mají přímé využití ve výrobní praxi.

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 1996

  • Realization period - end

    Jan 1, 2000

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP/2001/MZE/MZE1QA/U/N/3:2

  • Data delivery date

Finance

  • Total approved costs

    5,829 thou. CZK

  • Public financial support

    4,465 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    0 thou. CZK