The use of new strains of pure starter cultures in milk processing
Public support
Provider
Ministry of Agriculture
Programme
—
Call for proposals
—
Main participants
MILCOM a.s.
Contest type
—
Contract ID
—
Alternative language
Project name in Czech
Použití nových kmenů čistých mlékařských kultur na výrobu mléčných výrobků
Annotation in Czech
Znalosti aplikované mikrobiologie a nových technologických a kultivačních podmínek jsou na úrovni umožňující průmyslové využití nových kmenů bakterií, náročných na kultivační podmínky i uchování. Nové typy čistých mlékařských kultur jsou směrovány především do oblasti kysaných mléčných produktů a sýrů. Vývoj kysaných mléčných výrobků je zaměřen především na výrobky se zvýšenými dieticko-ochrannými vlastnostmi, což souvisí s prevencí vzniku rakoviny zažívacího ústrojí. Důkladná znalost fyziologických, biochemických a technologických vlastností kultur přispívá k výrobě sýrů se standartními vlastnostmi a tím k vysoké kvalitě výrobku.
Scientific branches
R&D category
—
CEP classification - main branch
GM - Food industry
CEP - secondary branch
—
CEP - another secondary branch
—
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
21101 - Food and beverages
Solution timeline
Realization period - beginning
Jan 1, 1994
Realization period - end
Jan 1, 1997
Project status
K - Ending multi-year project
Latest support payment
—
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP/1997/MZE/MZE7IE/V/9:7
Data delivery date
—
Finance
Total approved costs
1,407 thou. CZK
Public financial support
1,200 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
0 thou. CZK