Nutritional and energetic value of milk products in Czech Republic and the applied analytical methods for determination of individual components
Public support
Provider
Ministry of Agriculture
Programme
—
Call for proposals
—
Main participants
MILCOM a.s.
Contest type
—
Contract ID
—
Alternative language
Project name in Czech
Nutriční a energetická hodnota mléčných výrobků ČR a zhodnocení analytických metod ke stanovení jednotlivých složek
Annotation in Czech
Tvorbou databáze složení potravin (DATA FOOD BANK)se v bývalém ČSFR zabýval VÚP Bratislava ve spolupráci s příslušnými slovenskými a českými organizacemi, mezi jinými i s VÚM Praha. Získané hodnoty o složení potravin byly zpracovány v prostředí databázeINFORMIX, kompatibilním s podobnými databázemi v EU. V současné době je nutno i v ČR vytvořit podobnou databázi, která by sloužila odborné i laické veřejnosti ČR a mohla být využívána i ve vztahu k ostatním evropským partnerům. Navržený projekt předpokládá vytvoření inovovaných potravinových tabulek pro oblast mléka a mléčných výrobků v písemné formě a na disketách jako přípravu k tvorbě celé databáze složení potravin ČR. Do sledování budou zahrnuty všechny skupiny mléčných výrobků a to jmenovitě (tekuté mléčné výrobky, máslo, sýry, mražené mléčné výrobky, kysané mléčné výrobky, sušené výrobky včetně KDV, laktoza, kasein, kaseináty, koprecipitáty, výrobky z kravského mléka a mléka jiných zvířat) současně s dokumentací používaných analytických metod
Scientific branches
R&D category
—
CEP classification - main branch
GM - Food industry
CEP - secondary branch
—
CEP - another secondary branch
—
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
21101 - Food and beverages
Completed project evaluation
Provider evaluation
V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)
Project results evaluation
Byly vypracovány tabulky nutriční a energetické hodnoty mléčných výrobků, které najdou uplatnění v potravinářské, výživářské a zdravotnické sféře. Dále byly zhodnoceny analytické metody vhodné ke stanovení nutričních parametrů mléka.
Solution timeline
Realization period - beginning
Jan 1, 1996
Realization period - end
Jan 1, 2000
Project status
U - Finished project
Latest support payment
—
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP/2001/MZE/MZE1QA/U/N/3:2
Data delivery date
—
Finance
Total approved costs
5,250 thou. CZK
Public financial support
4,250 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
0 thou. CZK