All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Nutritional and energetic value of milk products in Czech Republic and the applied analytical methods for determination of individual components

Public support

  • Provider

    Ministry of Agriculture

  • Programme

  • Call for proposals

  • Main participants

    MILCOM a.s.

  • Contest type

  • Contract ID

Alternative language

  • Project name in Czech

    Nutriční a energetická hodnota mléčných výrobků ČR a zhodnocení analytických metod ke stanovení jednotlivých složek

  • Annotation in Czech

    Tvorbou databáze složení potravin (DATA FOOD BANK)se v bývalém ČSFR zabýval VÚP Bratislava ve spolupráci s příslušnými slovenskými a českými organizacemi, mezi jinými i s VÚM Praha. Získané hodnoty o složení potravin byly zpracovány v prostředí databázeINFORMIX, kompatibilním s podobnými databázemi v EU. V současné době je nutno i v ČR vytvořit podobnou databázi, která by sloužila odborné i laické veřejnosti ČR a mohla být využívána i ve vztahu k ostatním evropským partnerům. Navržený projekt předpokládá vytvoření inovovaných potravinových tabulek pro oblast mléka a mléčných výrobků v písemné formě a na disketách jako přípravu k tvorbě celé databáze složení potravin ČR. Do sledování budou zahrnuty všechny skupiny mléčných výrobků a to jmenovitě (tekuté mléčné výrobky, máslo, sýry, mražené mléčné výrobky, kysané mléčné výrobky, sušené výrobky včetně KDV, laktoza, kasein, kaseináty, koprecipitáty, výrobky z kravského mléka a mléka jiných zvířat) současně s dokumentací používaných analytických metod

Scientific branches

  • R&D category

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    21101 - Food and beverages

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)

  • Project results evaluation

    Byly vypracovány tabulky nutriční a energetické hodnoty mléčných výrobků, které najdou uplatnění v potravinářské, výživářské a zdravotnické sféře. Dále byly zhodnoceny analytické metody vhodné ke stanovení nutričních parametrů mléka.

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 1996

  • Realization period - end

    Jan 1, 2000

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP/2001/MZE/MZE1QA/U/N/3:2

  • Data delivery date

Finance

  • Total approved costs

    5,250 thou. CZK

  • Public financial support

    4,250 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    0 thou. CZK