All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Food Waste Reduction in Catering

Public support

  • Provider

    Technology Agency of the Czech Republic

  • Programme

    Programme for funding of applied research in social sciences and humanities, experimental development, and innovation ETA

  • Call for proposals

    ETA 1 (STA02018TL010)

  • Main participants

    Technologické centrum Praha z.s.p.o.

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

    TL01000071 - Dodatek 1 ke smlouvě

Alternative language

  • Project name in Czech

    Redukce plýtvání potravinami ve veřejném stravování

  • Annotation in Czech

    Hlavním cílem projektu je poskytnout kvalifikované podklady pro zavedení opatření na redukci potravinového odpadu v oblasti veřejného stravování. Dílčí cíle pak jsou: 1. Kvantifikovat potravinový odpad (ztráty) v oblasti veřejného stravovaní (vybrané řetězce jídelen a rychlého občerstvení) a provést odhad množství odpadu a ztrát v celém segmentu za ČR. 2. Identifikovat příčiny potravinových ztrát na straně provozovatelů a na straně spotřebitelů (zákazníků) ve vybraných provozovnách. Odvodit z nich obecné faktory, které způsobují potravinové ztráty v jídelnách a rychlém občerstvení. 3. Navrhnout opatření pro redukci potravinového odpadu / ztrát v segmentu veřejného stravování pro praxi, podpůrné (nevládní) organizace a statní správu.

Scientific branches

  • R&D category

    AP - Applied research

  • OECD FORD - main branch

    50201 - Economic Theory

  • OECD FORD - secondary branch

    50401 - Sociology

  • OECD FORD - another secondary branch

    21101 - Food and beverages

  • CEP - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    AH - Economics<br>AO - Sociology, demography<br>GA - Agricultural economics<br>GM - Food industry

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Project results evaluation

    These are preliminary data, the project evaluation hasn´t proceeded yet.

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Mar 1, 2018

  • Realization period - end

    Dec 31, 2020

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

    Feb 28, 2020

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

  • Data delivery code

    CEP21-TA0-TL-U/02:1

  • Data delivery date

    Jun 30, 2021

Finance

  • Total approved costs

    5,125 thou. CZK

  • Public financial support

    4,209 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    915 thou. CZK