All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Development of preparation based on chitosan as a tool for gain biological stability of low-alcoholic and non-alcoholic beers

Public support

  • Provider

    Technology Agency of the Czech Republic

  • Programme

  • Call for proposals

    STA02024TQ030

  • Main participants

    EPS biotechnology, s.r.o.

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

    TQ03000474 - Smlouva o poskytnutí podpory

Alternative language

  • Project name in Czech

    Vývoj přípravku na bázi chitosanu pro biologickou stabilitu nízkoalkoholických a nealkoholických piv

  • Annotation in Czech

    Cílem projektu je prostřednictvím spolupráce EPS biotechnology a Ústavu biotechnologií VŠCHT vyvinout přípravek na bázi chitosanu, který by primárně zvyšoval biologickou, sekundárně pak fyzikálně chemickou stabilitu nízkoalkoholických a nealkoholických piv. Výsledkem projektu bude dosažení funkčního vzorku popisujícího vyvinutý preparát a dvou ověřených technologií, které budou popisovat postup výroby preparátu a jeho aplikaci. Dosažené výsledky cílí na produkční sektor minipivovarů. Projekt reflektuje absenci obdobného přípravku na tuzemském trhu a současně na trend zvyšující se spotřebitelské poptávky po nealkoholických pivech (evropský i světový trh). Projektová náplň vychází z poznatků a informací uvedených v odborné literatuře.

Scientific branches

  • R&D category

    AP - Applied research

  • OECD FORD - main branch

    21101 - Food and beverages

  • OECD FORD - secondary branch

    20901 - Industrial biotechnology

  • OECD FORD - another secondary branch

    10606 - Microbiology

  • CEP - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    EE - Microbiology, virology<br>EI - Biotechnology and bionics<br>GM - Food industry

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 2024

  • Realization period - end

    Dec 31, 2025

  • Project status

    Z - Beginning multi-year project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

  • Data delivery code

    CEP24-TA0-TQ-R

  • Data delivery date

    Feb 1, 2024

Finance

  • Total approved costs

    5,924 thou. CZK

  • Public financial support

    4,453 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    1,471 thou. CZK