Food waste - measurement, production, analysis
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00020711%3A_____%2F24%3A10155211" target="_blank" >RIV/00020711:_____/24:10155211 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.cenia.cz/wp-content/uploads/2024/11/Sbornik_ZPPZ_2024_web.pdf" target="_blank" >https://www.cenia.cz/wp-content/uploads/2024/11/Sbornik_ZPPZ_2024_web.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Potravinové odpady - měření, produkce, rozbory
Original language description
Příspěvek ve sborníku abstraktů se vztahuje k přednášce na konferenci, která představila novou Metodiku pro měření množství a analýzy složení potravinových odpadů, kterou letos přijalo MŽP. Metodika vyvinutá na základě požadavků EU byla vytvořena v rámci projektu "Centrum environmentálního výzkumu: Odpadové a oběhové hospodářství a environmentální bezpečnost" (CEVOOH) a je navržena pro komplexní sledování potravinových odpadů ve všech fázích potravinového řetězce - od prvovýroby až po domácnosti.Tato metodika kombinuje různé přístupy: přímé měření, hmotnostní bilanci a analýzu složení odpadů, čímž poskytuje detailní a srovnatelné údaje o produkci potravinového odpadu. Navíc poskytuje řešení pro nedostatek dat v prvotních fázích řetězců pomocí dotazníkových šetření a analýzy materiálových toků. Metodika tak umožňuje efektivní sběr dat a podporuje harmonizaci výkaznictví v souladu s evropskými standardy.
Czech name
Potravinové odpady - měření, produkce, rozbory
Czech description
Příspěvek ve sborníku abstraktů se vztahuje k přednášce na konferenci, která představila novou Metodiku pro měření množství a analýzy složení potravinových odpadů, kterou letos přijalo MŽP. Metodika vyvinutá na základě požadavků EU byla vytvořena v rámci projektu "Centrum environmentálního výzkumu: Odpadové a oběhové hospodářství a environmentální bezpečnost" (CEVOOH) a je navržena pro komplexní sledování potravinových odpadů ve všech fázích potravinového řetězce - od prvovýroby až po domácnosti.Tato metodika kombinuje různé přístupy: přímé měření, hmotnostní bilanci a analýzu složení odpadů, čímž poskytuje detailní a srovnatelné údaje o produkci potravinového odpadu. Navíc poskytuje řešení pro nedostatek dat v prvotních fázích řetězců pomocí dotazníkových šetření a analýzy materiálových toků. Metodika tak umožňuje efektivní sběr dat a podporuje harmonizaci výkaznictví v souladu s evropskými standardy.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
10511 - Environmental sciences (social aspects to be 5.7)
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2024
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů