Evaluation of risks of systems and means of fruit protection used against pests on the environment and product safety
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F05%3A%23%23%23%23%23613" target="_blank" >RIV/00027006:_____/05:#####613 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Hodnocení rizik systémů a prostředků ochrany ovoce vůči škodlivým organismům na životní prostředí a kvalitu produktů
Original language description
Jádrem studie je text zaměřený na metodologii hodnocení rizik prostředků ochrany používaných ovocných sadech na životní prostředí, přirozené nepřátele škůdců a biodiverzitu. Jsou zhodnocena rizika prostředků a systémů ochrany používaných v ovocných sadech proti škodlivým organismům na životní prostředí. Současně jsou prostředky a systémy ochrany ovoce posouzeny z hlediska vlivu na kvalitu a bezpečnost produktů. Ve studii jsou uvedeny náměty pro management rizik systémů a prostředků ochrany ovocných sadůpro životní prostředí a kvalitu a bezpečnost ovoce, umožňující orgánům státní správy zkvalitnit systémy dozoru v rámci podpor systémů integrované produkce ovoce. V závěru studie jsou uvedeny náměty pro výzkumná řešení, zejména v oblastech, kde pro analýzu rizik a management rizik jsou dosud nedostatečné poznatky.
Czech name
Hodnocení rizik systémů a prostředků ochrany ovoce vůči škodlivým organismům na životní prostředí a kvalitu produktů
Czech description
Jádrem studie je text zaměřený na metodologii hodnocení rizik prostředků ochrany používaných ovocných sadech na životní prostředí, přirozené nepřátele škůdců a biodiverzitu. Jsou zhodnocena rizika prostředků a systémů ochrany používaných v ovocných sadech proti škodlivým organismům na životní prostředí. Současně jsou prostředky a systémy ochrany ovoce posouzeny z hlediska vlivu na kvalitu a bezpečnost produktů. Ve studii jsou uvedeny náměty pro management rizik systémů a prostředků ochrany ovocných sadůpro životní prostředí a kvalitu a bezpečnost ovoce, umožňující orgánům státní správy zkvalitnit systémy dozoru v rámci podpor systémů integrované produkce ovoce. V závěru studie jsou uvedeny náměty pro výzkumná řešení, zejména v oblastech, kde pro analýzu rizik a management rizik jsou dosud nedostatečné poznatky.
Classification
Type
A - Audiovisual production
CEP classification
GF - Diseases, pests, weeds and plant protection
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
ISBN
—
Place of publication
—
Publisher/client name
Vědecký výbor fytosanitární a životního prostředí
Version
Neuvedeno
Carrier ID
—