Distribution of sulfur-containing amino acids in fifteen garlic varieties
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F06%3A1367" target="_blank" >RIV/00027006:_____/06:1367 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Distribution of sulfur-containing amino acids in fifteen garlic varieties
Original language description
The content of S-allyl-L-cysteine (deoxyalliin) and S-alk(en)yl-L-cysteine sulfoxides (particularly alliin, methiin, and isoalliin), important nonvolatile flavor precursors, was determined in three parts (bulbs, stems, and leaves) of 15 different speciesof garlic (Allium sativum L.) plants. The analytical method was based on a pre-column derivatization of the individual S-containing amino acids with o-phthaldialdehyde/2-methylpropane-2-thiol. The derivatised amino acids were determined using a reversed-phase high-performance liquid chromatography with UV detection. Statistical evaluation of the achieved results was done employing linear discriminant analysis that enabled characterization and differentiation of the analysed samples.
Czech name
Distribuce aminokyselin s obsahem síry u patnácti odrůd česneku
Czech description
Obsah S-allyl-L-cysteinu a S-alk(en)yl-L-cysteine sulfoxidu (zejména alliinu, methiinu a isoalliinu) důležitých netěkavých prekurzorů chuti, byl určen ve třech částech (kořenech, stoncích a listech)u 15- různých odrůd česneku(Allium sativum L.) Použitá analytická metoda byla založena na počátečním zakoncentrování jednotlivých S-aminokyselin pomocí o-phthaldialdehyde/2-methylpropane-2-thiolu. Zakoncentrované kyseliny pak byly určeny pomocí vysokotlaké kapalinové chromatografie s reverzní fází a UV detekcí. Statistické vyhodnocení dosažených výsledků proběhlo za použití lineární diskriminační analýzy, která umožnila charakterizovat a rozlišit analyzované vzorky.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GE - Plant cultivation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1G58084" target="_blank" >1G58084: Selection of garlic (Allium sativum L.)clones comprising a high level of biologicaly active compound prekursors: corresponding gene cloning and characterisation</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Vegetable Crops Research Bulletin
ISSN
1506-9427
e-ISSN
—
Volume of the periodical
—
Issue of the periodical within the volume
—
Country of publishing house
PL - POLAND
Number of pages
9
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—