All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Distribution of sulfur-containing amino acids in fifteen garlic varieties

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F06%3A1367" target="_blank" >RIV/00027006:_____/06:1367 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Distribution of sulfur-containing amino acids in fifteen garlic varieties

  • Original language description

    The content of S-allyl-L-cysteine (deoxyalliin) and S-alk(en)yl-L-cysteine sulfoxides (particularly alliin, methiin, and isoalliin), important nonvolatile flavor precursors, was determined in three parts (bulbs, stems, and leaves) of 15 different speciesof garlic (Allium sativum L.) plants. The analytical method was based on a pre-column derivatization of the individual S-containing amino acids with o-phthaldialdehyde/2-methylpropane-2-thiol. The derivatised amino acids were determined using a reversed-phase high-performance liquid chromatography with UV detection. Statistical evaluation of the achieved results was done employing linear discriminant analysis that enabled characterization and differentiation of the analysed samples.

  • Czech name

    Distribuce aminokyselin s obsahem síry u patnácti odrůd česneku

  • Czech description

    Obsah S-allyl-L-cysteinu a S-alk(en)yl-L-cysteine sulfoxidu (zejména alliinu, methiinu a isoalliinu) důležitých netěkavých prekurzorů chuti, byl určen ve třech částech (kořenech, stoncích a listech)u 15- různých odrůd česneku(Allium sativum L.) Použitá analytická metoda byla založena na počátečním zakoncentrování jednotlivých S-aminokyselin pomocí o-phthaldialdehyde/2-methylpropane-2-thiolu. Zakoncentrované kyseliny pak byly určeny pomocí vysokotlaké kapalinové chromatografie s reverzní fází a UV detekcí. Statistické vyhodnocení dosažených výsledků proběhlo za použití lineární diskriminační analýzy, která umožnila charakterizovat a rozlišit analyzované vzorky.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GE - Plant cultivation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1G58084" target="_blank" >1G58084: Selection of garlic (Allium sativum L.)clones comprising a high level of biologicaly active compound prekursors: corresponding gene cloning and characterisation</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Vegetable Crops Research Bulletin

  • ISSN

    1506-9427

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

  • Issue of the periodical within the volume

  • Country of publishing house

    PL - POLAND

  • Number of pages

    9

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database