State-of-the-art in GMO analyses
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F06%3A1478" target="_blank" >RIV/00027006:_____/06:1478 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
State-of-the-art in GMO analyses
Original language description
Genetically modified organisms(GMO)are the products of modern biotechnologies.The name GMO was first used years ago to describe micro-organisms that had genes from other species transferred into their genetic material by the transformation.Applied to crops, the term refers to any genetic plant type that has one or more genes from a different species transferred into its genetic material using accepted techniques of genetic engeneering and where such introduced genes have been shown to produce a gene product(a protein)
Czech name
Úroveň techniky v analýzách GMO
Czech description
GMO jsou produktem moderních biotechnologií.Název GMO byl před lety poprvé použit pro popis mikroorganismů, které získali geny z jiného druhu přenesením do jejich genetického materiálu pomocí transfomace.Aplikováno na plodiny,název označuje každý rostlinný druh, který má jeden nebo více genů z odlišné rostliny, který tam byl vnesen pomocí technik genetického inženýrství a kde se takto vnesené geny projevují tvorbou genového produktu (proteinu).
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1B44068" target="_blank" >1B44068: Development and validation of methods for increasing food quality and food safety using molecular biology technologies in agreement with EU regulations.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
New Food
ISSN
1461-4642
e-ISSN
—
Volume of the periodical
2006
Issue of the periodical within the volume
3
Country of publishing house
GB - UNITED KINGDOM
Number of pages
5
Pages from-to
76-80
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—