All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

State-of-the-art in GMO analyses

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F06%3A1478" target="_blank" >RIV/00027006:_____/06:1478 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    State-of-the-art in GMO analyses

  • Original language description

    Genetically modified organisms(GMO)are the products of modern biotechnologies.The name GMO was first used years ago to describe micro-organisms that had genes from other species transferred into their genetic material by the transformation.Applied to crops, the term refers to any genetic plant type that has one or more genes from a different species transferred into its genetic material using accepted techniques of genetic engeneering and where such introduced genes have been shown to produce a gene product(a protein)

  • Czech name

    Úroveň techniky v analýzách GMO

  • Czech description

    GMO jsou produktem moderních biotechnologií.Název GMO byl před lety poprvé použit pro popis mikroorganismů, které získali geny z jiného druhu přenesením do jejich genetického materiálu pomocí transfomace.Aplikováno na plodiny,název označuje každý rostlinný druh, který má jeden nebo více genů z odlišné rostliny, který tam byl vnesen pomocí technik genetického inženýrství a kde se takto vnesené geny projevují tvorbou genového produktu (proteinu).

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1B44068" target="_blank" >1B44068: Development and validation of methods for increasing food quality and food safety using molecular biology technologies in agreement with EU regulations.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    New Food

  • ISSN

    1461-4642

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    2006

  • Issue of the periodical within the volume

    3

  • Country of publishing house

    GB - UNITED KINGDOM

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    76-80

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database